Traian Băsescu, avertisment la decizia de relaxare, după COVID - 19: Am făcut-o praf
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Traian Băsescu: Până și relaxarea am făcut-o praf  Foto: Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu: Până și relaxarea am făcut-o praf Foto: Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu spune că  până și relaxarea a fost greșită având în vedere că nu a fost pregătită cum trebuie.

”Cred că ne-am relaxat pe neașteptate. Aș spune că până și relaxarea am făcut-o praf. Relxarea s-a produs cu data de 15 mai, relaxarea nepregătită a generat ce am văzut pe toate televiziunile, nerespectarea distanțării, aglomerații, care cel mai probabil va genera la o întoarcerea unei rate de infectare prin care am trecut. Până și relaxarea am greșit-o. 1 iunie era mai potrivit ca 15 mai. Vedeam efectele întoarcerii la școală a elevilor.

E imposibil pentru un polițist care are responsabilități pe stradă să spună pe cine amendează și cine nu. Nu există o logică a acestei relaxări timpurii. Chiar cred că a fost o relaxare nepregătită. În orice caz, orice carte, articol, a unui specialist, bariera reinfectărilor e fermă când avem peste 70% din populație e vaccinată. Când vorbim de comandamente, aceste lucruri au impact pe oameni care mor sau nu. Noi nu putem crea discriminare, cei vaccinați trebuie să fie egali cu cei ce și-au făcut test PCR și cel antigen.

Un test PCR, după cum am văzut într-un articol medical într-o revistă franceză costă doar 12 dolari, în Europa s-a ajuns și la sute. Pandemia nu e privată, este de stat. Statele au obligația să ia măsuri pentru ca cetățenii să fie egali. ”, a declarat Traian Băsescu, în exclusivitate, pentru România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel