Traian Băsescu anunţă că bugetarii îşi recuperează salariile doar cu disponibilizări pe măsură
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu tvr
basescu tvr

Recuperarea celor 25 de procente tăiate din salariu de Guvernul Boc este posibilă numai dacă Executivul şi autorităţile locale vor face disponibilizări care să compenseze această revenire la salariul anterior, a declarat, luni seară, preşedintele Traian Băsescu, la postul public de televiziune.

Mai mult, şeful statului a spus la TVR că bugetarii nu au cum să-şi recupereze integral banii pierduţi prin reducerea salariilor dispusă în 2010 de Guvern. „Nu au cum să-i primească integral (...) Dacă va fi o restructurare corectă, profundă, procentul va fi mai mare. Dacă nu se va restructura aparatul bugetar, procentul va fi mai mic. Dă, Doamne, să fie o reducere de personal suficientă ca să ne putem încadra în cele 39 de miliarde de lei (fondul de salarii bugetare în anul 2011 - n.r.), deci orice este posibil în interiorul cifrei de 39 de miliarde. Dacă personalul este suficient de mic numeric, pentru a se putea da 100% reducerea de anul trecut, cu siguranţă se va da“, a explicat Traian Băsescu.

El a susţinut că ar fi nerealistă o soluţie prin care Guvernul să fi stabilit dinainte, de la caz la caz, niveluri diferite de reducere a salariului pentru bugetari. "Am văzut lozinca asta strigată de foarte mulţi. N-ai cum să faci o analiză de la caz la caz, când lucrezi pe dimensiuni macroeconomice. Cert este că vor putea să o facă şefii lor de compartimente. Este extrem de important - de asta şi Guvernul cred că nu lansează nicio cifră - cum se va îndeplini procesul de restructurare. Dacă va fi o restructurare", a mai spus preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel