Traian Băsescu a revenit în România, după ce a fost externat din spitalul de la Bruxelles. Care este starea sa de sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Traian Băsescu a revenit în România, după ce a fost externat din spitalul de la Bruxelles. Care este starea sa de sănătate / Foto: Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu a revenit în România, după ce a fost externat din spitalul de la Bruxelles. Care este starea sa de sănătate / Foto: Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu s-ar fi întors în țară, după ce a fost externat din spitalul din Bruxelles.

Traian Băsescu ar fi ajuns acasă, în București, după ce a fost externat din spitalul de la Bruxelles. Miercuri, soția sa, Maria, spunea că acesta a fost externat. RAAPPS l-a somat pe Băsescu să elibereze vila în 60 de zile, după ce ICCJ a respins recursul la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității. Traian Băsescu a ajuns miercuri noaptea la vila de protocol, potrivit unor imagini difuzate de Antena 3. Miercuri soția fostului președinte, Maria Băsescu, a început deja să împacheteze și să mute bunurile din casă, relatează Mediafax.

Fostul președinte Traian Băsescu are la dispoziție 60 de zile pentru a elibera vila de protocol, potrivit unei somații primite de la RAAPPS, se arată într-un răspuns transmis de Regia Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat. Traian Băsescu nu mai beneficiază de protecție SPP. Serviciul de Pază și Protecția și-a retras dispozitivul în momentul pronunțării deciziei ICCJ, care a respins recursul fostului președinte la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității.

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, în urmă cu o săptămână, Traian Băsescu a fost la Spitalul Militar pentru niște investigații. Luni, fostul președinte a plecat la Bruxelles, iar miercuri, când a primit sentința instanței de colaborare cu Securitatea i s-a făcut rău pe holul Parlamentului European. A mers la spital la Bruxelles pentru investigații, s-a întors în țară, iar apoi a revenit la Spitalul Militar pentru alte investigații și a fost trimis la o clinică din Paris.

60 de zile pentru Băsescu! Avocatul Adrian Cuculis: Ce facem cu secretele pe care le mai are

Fostul președinte Traian Băsescu are la dispoziție 60 de zile pentru a elibera vila de protocol, potrivit unei somații primite de la RAAPPS. Avocatul Adrian Cuculis a explicat ce se poate întâmpla dacă Traian Băsescu nu părăsește vila în 60 de zile.

„Este o procedură legală. Nu i-aș plânge de milă lui Băsescu că nu are unde să se mute. Sunt absolut convins că acolo îi plăcea lui. Dacă în 60 de zile, conform legii, nu eliberezi casa, atunci se merge pe procedura de evacuare clasică. Nu mai deții un titlu şi ești chemat în judecată. Ulterior, instanța de judecată îţi ordonă evacuarea imobilului şi un executor judecătoresc vine şi face o inventariere a lucrurilor”, a spus Adrian Cuculis. „Procedura este una foarte simplă”, a subliniat avocatul.

„Altele sunt lucrurile la care să ne gândim”, a continuat avocatul, precizând: „Ce facem cu secretele pe care le mai are? Mă uitasem acum vreo două zile că 100 de ani sunt protejate anumite secrete la care Băsescu a avut acces.”

„Procedural, dacă trec aceste 60 de zile, umilința pentru el este mult prea mare, cred ar fi în stare să vină şi din spital să evacueze locuinţa respectivă numai să nu se trezească cu o somație sau un executor pe la uşă”, a mai spus avocatul Adrian Cuculis la Antena 3. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel