Tragedie pe Dunăre. Încă trei victime ale accidentului navei Hableany au fost identificate
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Poliţia ungară a stabilit identitatea a trei dintre cele patru victime ale căror corpuri au fost recuperate marţi de pe nava Hableany, care s-a scufundat pe 29 mai în Dunăre, la Budapesta, transmite MTI.

Două victime au fost identificate ca fiind femei sud-coreene, iar a treia este un bărbat ungar, căpitanul navei Hableany, conform site-ului poliţiei ungare, police.hu.

Identificarea celui de-al patrulea corp găsit marţi, cel al unui copil, este în desfăşurare.

Nava de agrement Hableany (Sirena), cu 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari la bord, s-a scufundat în Dunăre în seara zilei de 29 mai după ce a fost lovită de vasul de croazieră sub pavilion elveţian Viking Sigyn, al cărui căpitan ucrainean, Iuri C., a fost ulterior arestat şi pus sub acuzare pentru neglijenţă soldată cu pierderi de vieţi omeneşti.

Până în prezent au fost recuperate corpurile a 23 de victime, iar şapte sud-coreeni au fost salvaţi. Operaţiunile de căutare a celorlalte cinci persoane date dispărute - dintre care patru turişti sud-coreeni - continuă în aval de locul accidentului.

Epava navei a fost ridicată marţi după-amiază din apele Dunării şi plasată pe o barjă, după care a fost adusă în portul Csepel, la sud de Budapesta, pentru o examinare suplimentară.

Construită în anul 1949, nava Hableany are 27,2 metri lungime, 4,8 metri lăţime şi 5,2 metri înălţime şi cântăreşte aproximativ 50 de tone. 

Vezi și: Tragedie pe Dunăre. Autoritățile maghiare au început operațiunile de recuperare a navei scufundate - Update

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel