Tragedie la o maternitate din Iași. Tânără însărcinată, moartă la o oră după internare
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
O tânără de 28 de ani a murit la o maternitate din Iași, la scurt timp după ce a fost consultată. 

O tânără de 28 de ani s-a stins din viață la o oră după ce a ajuns la o maternitate din Iași, pe picioarele ei.

Femeia, însărcinată, se programase la medicul care i-a urmărit sarcina. La radiografie, medicul a observat că sarcina de 20 de săptămâni era oprită din evoluție și a trimis-o la maternitate pentru intervenția chirurgicală.

A plecat cu un taxi și, când a ajuns la spital, a fost dusă în sala de operații. La 10 minute de la intervenție, tânăra a spus că nu mai poate respira cum trebuie. 

Dr. Bogdan Doroftei, director la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași a mărturisit pentru BZI că „la 10 minute distanță de avort, pacienta a delivrat și placenta. Imediat au ajuns și analizele care ne-au arătat că era într-o tulburare profundă de coagulare și că practic ea nu mai avea factor de coagulare. Moașa spune că în momentul în care i-a făcut o injecție intramusculară, a început să-i curgă sânge. De gardă erau doi medici primari. Aceștia au hotărât că singura variantă de salvare a acestei femei ar fi să o bage în sala de operații.

Au băgat-o în sala de operații, dar în timpul intervenției pacienta a făcut stop cardio-respirator la care s-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes. Spitalul a asigurat tot ceea ce se putea asigura pentru acest caz. Au fost folosite 10 flacoane de NovoSeven, un preparat foarte scump și foarte eficient în aceste cazuri. S-a folosit concentrat trombocitar, sânge, tot ceea ce am avut. Din păcate, partea de coagulare era atât de afectată încât pacienta a decedat”, a declarat dr. Bogdan Doroftei, director la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, pentru bzi.ro.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost dus la IML pentru necropsie, iar cauza decesului urmează să fie stabilită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel