Urmărește emisiunea live
Tragedie la o gradină zoologică din Ucraina. Un EROU de 15 ani a fost ucis de un bombardament în timp ce evacua animalele
Data publicării:
Autor: Alexandra Curtache
WhatsApp
Tragedie la o gradină zoologică din Ucraina. Un EROU de 15 ani a fost ucis de un bombardament în timp ce evacua animalele / Foto: Captură video youtube
Tragedie la o gradină zoologică din Ucraina. Un EROU de 15 ani a fost ucis de un bombardament în timp ce evacua animalele / Foto: Captură video youtube
Dennis, un băiat altruist de 15 ani, își ajuta părinții să evacueze animalele de la o grădină zoologică din Ucraina, când un obuz rusesc a căzut în apropiere. Vitalli Seleveni va fi bântuit pentru totdeauna de ultimele clipe ale fiului său. T atăl a picat în genunchi în fața unui soldat rus capturat, arătându-i sângele fiului său.

Adolescentul a suferit răni îngrozitoare, piciorul stâng i-a fost rupt și spulberat, iar o rană deschisă în coapsă i-a provocat hemoragie. Acel sânge era încă pătat pe mâinile tatălui său când a aflat că Dennis a pierdut lupta pentru viață la 30 de minute după ce a fost dus de urgență la spital, transmite Daily Mail.

În timp ce Vitalli, tatăl victimei stătea în afara centrului medical, încă răvășit de vestea morții fiului său, a ajuns față în față cu un soldat rus care fusese capturat în timpul atacului - doar una dintre cele mai recente scene de carnagiu în mijlocul nebunei invazii ucrainene a lui Putin.

Tatăl îndurerat nu a ezitat. Și-a băgat mâinile sub ochii soldatului rus și i-a arătat sângele fiului său decedat. „Iată ce le faceți familiilor noastre”, i-a spus în lacrimi.

Eroul de 15 ani era voluntar la grădina zoologică, fiind un mare iubitor de animale

Dennis, voluntar la grădina zoologică, încercase să evacueze o turmă de bivoli din Feldman Ecopark din Harkov împreună cu părinții săi și alți membri ai echipei, când au fost atacați joi. 

Tânărul de 15 ani a fost transportat de urgență la un spital din localitate, cu trupul însângerat din cauza schijelor. Mama sa l-a urmat frenetic pe o targă, cu ochii în lacrimi, în timp ce era condus în camera de urgență.

Efortul medicilor de a-l salva nu a mai contat: 30 de minute mai târziu, Dennis a cedat în urma rănilor suferite și a fost declarat mort. Svetlana, la aflarea veștii că singurul ei fiu a murit, s-a prăbușit în brațele lui Vitalli, îndurerată.

Părinții au întâlnit un soldat rus capturat chiar în acele clipele de groază

Cu inima frântă, Vitalii a ieșit în afara spitalului și și-a arătat mâinile, încă acoperite de sângele fiului său, unui soldat rus care fusese adus la unitatea medicală după ce fusese capturat de forțele ucrainene în grădina zoologică.

Soldatul, căruia i se ridicase legătura de la ochi pentru a putea vedea mâinile tatălui îndurerat, a putut fi văzut cum se prăbușește la vederea lor.

Vezi imaginile AICI.

Dennis nu este primul membru al echipei de la grădina zoologică ucis de soldații ruși

Dennis este al șaselea membru al echipei de la grădina zoologică care a fost ucis de loviturile rusești de când Vladimir Putin a invadat Ucraina, în timp ce personalul parcului se străduiește să mute animalele în siguranță.

Alți doi membri ai echipei au fost grav răniți în bombardamentele rusești, iar medicii se luptă să le salveze viața, a precizat grădina zoologică.

Ecoparcul Feldman i-a adus un omagiu lui Dennis, descriindu-l ca pe un "erou" care "va rămâne mereu în inimile noastre".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel