Data actualizării:
Data publicării:

O tânără supraviețuitoare a atacului Hamas din 7 octombrie s-a sinucis chiar de ziua ei. A fost martora scenelor de la festivalul Nova

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

O supravieţuitoare a atacului Hamas din 7 octombrie 2023 s-a sinucis.

Vezi și - Mesaje cutremurătoare de pe WhatsApp, din ziua atacului Hamas din 7 octombrie. Doron Libstein și-a pierdut 4 membri ai familiei - Video

O tânără israeliană care a supravieţuit masacrului de la festivalul Nova în timpul atacurilor comise de gruparea islamistă palestiniană Hamas în 7 octombrie 2023 s-a sinucis duminica aceasta, chiar de ziua ei. Fratele ei a dat vina pe lipsa ajutorului de stat, transmite EFE.

Tânăra Shiral Golan, în vârstă de 22 de ani, a fost găsită moartă în curtea casei sale, a relatat luni presa israeliană. Fratele său Eyal a declarat pentru portalul Ynet că Shiral avea simptome de stres posttraumatic şi se îndepărtase de prieteni.

"I-am cerut să caute ajutor şi mi-a răspuns că statul nu i-a oferit resurse. Statul a ucis-o pe Shiral", a adăugat fratele tinerei. Ministerul Bunăstării şi Securităţii Sociale a declarat pentru Ynet că oferă sprijin supravieţuitorilor masacrului din 7 octombrie printr-o serie de programe şi i-a încurajat pe cei afectaţi şi pe familiile lor să contacteze linia de asistenţă a ministerului la numărul 118.

Cum a reușit să se salveze pe 7 octombrie 2023



Pe 7 octombrie anul trecut, în timpul masacrului de la festival comis de militanţi ai grupării Hamas, Shiral Golan a reuşit să se urce într-o maşină cu un grup de prieteni, dar apoi a decis să schimbe vehiculele şi să se deplaseze cu un poliţist în oraşul Kfar Maimon, din sudul Israelului.


Apoi, a aflat că ocupanţii primei maşini în care s-a urcat, în total 11 oameni, muriseră. La începutul lunii septembrie, Israelul a lansat o campanie de prevenire a sinuciderii, concentrată în principal pe bărbaţi, care reprezintă 78% din cazuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel