Trafic restricționat în București, în acest weekend. 41 de linii de transport public, modificate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lamar Belina)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lamar Belina)
Vor fi mai multe restricţii de circulaţie, în acest weekend, în Capitală, pentru desfăşurarea unor evenimente sportive şi culturale

În Bucureşti sunt programate în acest weekend mai multe evenimente sportive şi culturale, lucru ce va impune restricţii de circulaţie, mai ales în zona centrală a oraşului. Cel mai mare eveniment organizat, L'Etape Bucharest by Tour de France, impune pe lângă o serie de restricţii de circulaţie şi modificarea a 41 de linii de transport public.

Tot cu acest scop se înfiinţează o linie temporară de tramvai, numărul 10, dar şi alte patru linii-navetă de autobuz. Startul se va da în imediata vecinătate a Pieţei Constituţiei de pe Bd. Unirii, urmând a se finaliza în acelaşi punct, iar în funcţie de competiţie se efectuează una sau două bucle, scrie Rador.

Traficul rutier va fi restricţionat şi pentru evenimentul cultural "Show OFF", între orele 14:00-23:00, pe strada Lipscani, între intersecţia cu strada Domniţa Anastasia şi Calea Victoriei.

Evenimentul ”L’Etape Bucharest by Tour de France” se va desfăşura după cum urmează:

”The Race” - 85 km (2 bucle) și  ”The Ride” - 42 km (1 bucla), duminică 28 august 2022

Ora start: 9:00

Startul se va da în imediata vecinătate a Pieţei Constituției, de pe Bd. Unirii, urmând a se finaliza în acelaşi punct, iar în funcţie de competiţie se efectuează una sau două bucle. Coloana de la start se va întinde de pe Bd. Unirii până la breteaua din faţa Parchetului.

Traseul competiţiei include următoarele străzi: Piaţa Unirii, Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, str. Nerva Traian, Splaiul Unirii (pe contrasens), zona Timpuri Noi, Splaiul Unirii pe malul stâng al Dâmboviței, pasajul Mihai Bravu (pe sub pasaj), Calea Vitan, Splaiul Unirii, str. Nicolae Teclu, Drumul Lunca Cetății, str. Drumul Malu Mierii, Drumul Lunca Dochiei, Bd. Nicolae Grigorescu, Splaiul Unirii, str. Nerva Traian, Bd. Mircea Vodă, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bd. Decebal, Piaţa Muncii, Bd. Basarabia, Bd. Basarabia, Arena Națională, Bd. Basarabia, Piaţa Muncii, Bd. Decebal, Piaţa Alba Iulia, Bd. Unirii, Piaţa Unirii, Strada Halelor – Splaiul Independenței, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Str. Știrbei Vodă, Str. Ion Câmpineanu, Calea Victoriei, Piaţa Victoriei, Şos. Kiseleff, Piaţa Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, Piaţa Victoriei, Str. Buzești, Str. Berzei, Str. Vasile Pârvan, Str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, Splaiul Independentei, Bd. Libertății, Piaţa Constituției.

În Piaţa Constituției se face separarea între cursele de 42 km si 85 km: traseul de 42 km se finalizează, iar traseul de 85 km continuă cu parcurgerea încă o dată a traseului buclă de 42 km.

Traseu City Adventure: 14 km

Ora start: 8:00, duminică 28 august

Startul se dă în imediata vecinătate a Pieţei Constituției, de pe Bd. Unirii, coloana de la start întinzând-se de pe Bd. Unirii până la breteaua din faţa Parchetului.

Traseul competiţiei include următoarele artere: Piaţa Unirii, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Piaţa Unirii, Strada Halelor – Splaiul Independenţei, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Str. Știrbei Vodă, Calea Victoriei, Piaţa Victoriei, Str. Buzești, Str. Berzei, Str. Vasile Pârvan, Str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, Splaiul Independentei, Bd. Libertății, Piaţa Constituției.

Pentru desfăşurarea acestui eveniment au fost impuse următoarele reglementări rutiere:

- Pe 26 august 2022, începând cu ora 22:00, se va restricționa parcarea autovehiculelor în parcarea din piața Constituției, în vederea amenajării și instalării logisticii de eveniment;

- Pe 27 august 2022, începând cu ora 20:00, se va restricționa traficul pe bd. Libertății pe cele trei benzi pe sensul către Splaiul Independenței, pe lungimea pieței Constituției, cu redirijarea traficului pe breteaua Parchetului de pe lângă ICCJ și respectiv breteaua Ministerului de Finanțe, în vederea montării culoarului de sosire,

- Pe 28 august 2022, între orele 04:00 – 07:30 se va închide traficul rutier în zona pieței Constituției, pe breteaua Parchetului de pe lângă ICCJ, continuând cu bd. Unirii, între piața Constituției și Splaiul Independenței, pentru montarea culoarului de start;

- Pe 28 august 2022, între orele 04:00 – 07:30 se vor instala garduri metalice legate cu bandă pe întreaga lungime a traseului de 42 km, pentru delimitarea culoarelor de urgență, fără restricționarea traficului;

- Pe 28 august 2022, între orele 07:00 – 15:30 se va închide traficul rutier pe întregul traseu bucla de 42 km. Traficul se va redeschide treptat, pe segmente, pe măsura eliberării acestora de gardurile de separare și marcaj.         

Programul evenimentului cultural ”ShowOFF”

Pentru desfășurarea evenimentului, se va restricționa traficul rutier în perioada 26-27 august 2022, între orele 14:00 – 23:00, pe Str. Lipscani, între intersecția cu str. Domnița Anastasia și Calea Victoriei.

Adunarea publică organizată de Asociația ”Părinții Cireșari”

Evenimentul are loc în perioada 18 iunie 2022 – 04 septembrie 2022, între orele 09:00 – 21:00, numai în zilele de sâmbătă și duminică. În acest sens, traficul rutier se va închide pe str. Copilului, segmentul de drum cuprins între str. Constantin Buzdugan și str. Athanasie Enescu.

Adunarea publică a Events & More Experience

Evenimentul se va desfășura în datele de 30 iulie 2022 și 27 august 2022, pe str. Constantin Esarcu, în vecinătatea Ateneului Român.

Amenajarea zonei se va face în zilele de 30 iulie 2022, respectiv 27 august 2022, începând cu orele 07:00, iar dezafectarea se va face după încheierea evenimentului, până la orele 23:00.

Pentru buna desfășurare a evenimentului se va restricționa traficul auto pe str. Constantin Esarcu în zilele precizate mai sus” anunță Primăria Capitalei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel