Data publicării:

Trafic record pe Autostrada Soarelui - A2, de Sfânta Maria. Patru tamponări de la primele ore ale dimineții

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: DCNews
Sursă foto: DCNews
Se așteaptă un trafic record pe autostrada Soarelui, în drumul spre mare, acolo unde hotelierii s-au pregătit pentru 100 000 de turiști. 

A început încă o minivacanţă, termen pe care îl folosim din ce în ce mai des de la o vreme. Acum durează patru zile, pentru că luni, 14 august, a fost declarată zi liberă şi astfel sfârşitul de săptămână se leagă cu sărbătoarea de Sfânta Maria, marţi, 15 august, de asemenea zi liberă prin lege.

Marea încolonare spre litoral - este cea mai aglomerată dimineaţă din acest sezon estival. Pe A2 Bucureşti-Constanţa, Poliţia Rutieră anunţă un flux de trafic de 50 de maşini pe minut, peste capacitatea autostrăzii de preluare. Din păcate, se circulă în coloană din cauza tamponărilor de sâmbătă dimineață pe mai multe segmente - patru tamponări până acum, trei tamponări între Lehliu şi Drajna şi o altă tamponare la Valea Dacilor, kilometrul 181, între Cernavodă şi Murfatlar. "Adaptaţi viteza, păstraţi distanţa de siguranţă. Atenţie la drum, nu la ce se întâmplă cu maşinile avariate, trase pe banda de urgenţă," recomandă polițiștii. 

Peste tot în ţară se organizează evenimente. Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi și la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj. Numărul de turişti de pe litoral va depăşi în aceste zile 100.000, după cum se aşteaptă gazdele de la mare. În consecinţă, chiar la această oră traficul este intens pe Autostrada Soarelui. 

Evenimente în toată țara de Sfânta Maria. Se așteaptă coloane si pe Valea Prahovei

 

Cel mai probabil se va circula în coloană și în zona Nistoreşti-Comarnic, pe Valea Prahovei. Se așteaptă cozi și în Bușteni, Azuga sau Predeal. O rută de ocolire a acestei porțiuni este prin zona Breaza, iar cei care merg spre și dinspre Brașov pot folosi varianta "Cheia". 

De asemenea, Poliţia de Frontieră informează că timpul de aşteptare la Vama Nădlac 2 sâbătă dimineața este de minimum două ore pentru şoferii cu autoturisme care vor să intre în ţară. Este știut că în această perioadă vin în țară și numeroși români care lucrează în afara granițelor țării. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel