Mii de români, în coloană spre munte şi spre mare. A2 şi DN1, trafic intens
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Centrul Infotrafic atenționează asupra fluxului de trafic îngreunat de pe Autostrada A2, pe sensul de mers către Constanța. 

UPDATE 

Traficul rutier a devenit intens pe DN 1. În mai multe zone ale sensului de mers spre munte este aglomerație, iar în altele s-au format coloane de mașini, scrie Mediafax. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la acestă oră (10.00), pe DN1 Bucureşti – Braşov traficul rutier s-a intensificat către zona montană.

Astfel, se circulă în coloană de la kilometrul 102 (localitatea Nistorești) până la kilometrul 104, pe sensul către Braşov al DN1, în zona oraşului Comarnic, judeţul Prahova.

De asemenea, se circulă în condiţii de aglomeraţie şi între kilometrii 129 – 131, între localităţile Poiana Ţapului şi Buşteni.

Traficul e intens şi pe Centura de Vest a oraşului Ploieşti, între kilometrii 55 (localitatea Brazi) şi 54 (localitatea Strejnicu).

Poliția Română avertizează prin centrul Infotrafic că pe Autostrada Soarelui se circulă cu dificultate pe sensul de mers către Constanța. Avertizarea pentru A2 a fost emisă la ora 7:15.

Sunt recomandate următoarele rute alternative:

-Bucureşti -  DN 2 -Urziceni –– Urziceni – Hârşova – Constanţa – DN 2A;

-Bucureşti – DN 3- Fundulea  A2 –Lehliu – A2.

Se trece liber la Fetești

„Amintim că prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316)”, transmite centrul Infotrafic. 

Recomandările Poliției

„Având în vedere faptul că și în această dimineață traficul rutier pe Autostrada Soarelui  este intens către litoral, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să respecte următoarele reguli, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere:                        

          -să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;   

          -să respecte limitele legale de viteză;    

          -să folosească luminile de întâlnire;    

          -să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;           

          -să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;     

          -să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;      

          -să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;         

       -în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade”, mai scrie Infotrafic.                               

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel