Trafic de MIGRANȚI, situație critică în Timișoara. Parchetul arată TACTICA. Cum sunt trecuți în Ungaria
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dat detalii despre modul în care migranții erau ajutați de români să treacă în Ungaria. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus în data de 08.02.2021, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a trei inculpați, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți.

Ce se arată în rechizitoriu 

Procurorii au reținut că în data de 10.03.2020, inculpații ar fi transportat cu autoturismul propriu, patru, șase și cinci migranți, din Timișoara până la o parcare situată pe DN7, de unde migranții s-au îmbarcat într-un ansamblu rutier care urma să-i treacă fraudulos frontiera de stat cu Ungaria, cu intenția de a ajunge ulterior în țări din vestul Europei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

”Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel