Trafic blocat pe DN 1, în această dimineață. Restricții de circulație și pe alte artere naționale
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
A fost accident cu două TIR-uri pe Drumul Național 1. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 1 Brașov-Sibiu, în localitatea Scoreiu, județul Sibiu, a avut loc o coliziune între două autotrenuri, unul dintre ele având gabarit depășit, în urma evenimentului nefiind persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de deplasare.

Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Situația traficului la ora 07:00

Se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 150 metri pe DN 1, între kilometrii 279-281, în localitatea Bradu, județul Sibiu, carosabilul fiind umed.

De asemenea, este semnalată ceață și pe mai multe artere rutiere din județul Bistrița-Năsăud, în zona pasului Tihuța (DN 17), vizibilitatea este redusă, pe alocuri, chiar sub 50 de metri, fără precipitații.

Se circulă în condițiile unui carosabil acoperit cu strat subțire de zăpadă (1-2 cm) pe DN 7C (Transfăgărășan), km. 130-135, între Bâlea Cascadă și Cârtișoara, județul Sibiu.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București - Ploiești, dar și DN 1 Ploiești – Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă în condițiile unui carosabil parțial umed, cu valori reduse de trafic.

”Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare”, recomandp polițiștii de la Infotrafic.

Cod galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață mai multe atenționări meteo de Cod galben de vânt puternic.

Până la ora 11:00:

Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala: intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge și depăși 90...100 km/h.

Până la ora 10:00:

Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala: intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h.

Până la ora 9:00:

Județul Buzău: Berca, Pătârlagele, Pârscov, Cislău, Calvini, Beceni, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Viperești, Pănătău, Cătina, Cozieni, Unguriu, Măgura, Colți, Bozioru, Odăile, Cănești, Chiliile;
Județul Prahova: Drajna, Starchiojd, Posești, Șoimari, Predeal-Sărari, Păcureți, Cărbunești, Chiojdeanca, Surani, Ariceștii Zeletin, Salcia;

Se vor semnala: intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge și depăși 55...60 km/h.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel