Tradiții și cultură românească în Italia. Orașul Chieri, gazda grupului folcloric Valea Șomuzului
Autor: Dan Carp | Publicat pe: 13 noi 2022, 09:25
WhatsApp
Românii aflați în zona orașului Chieri de lângă Torino (Italia) pot savura duminică după amiază o porție de dansuri și muzică populară susținută de grupul folcloric Valea Șomuzului. Evenimentul va fi transmis pe DCNews, DCNews TV și StiriDiaspora.ro. 

Duminică, 13 noiembrie, de la ora 17.30(ora României), la Teatrul Domnesc (via Balbo 8, intrare liberă), va avea loc un spectacol de dans și muzică populară cu Grupul Folcloric Valea Șomuzului Fălticeni.

Este vorba despre un grup de 12 dansatori, tineri elevi de la trei licee din Fălticeni, primiți la Chieri în cadrul proiectului "Cultură, tradiții și folclor", prezentat de Asociația Ovidio în parteneriat cu Primăria Chieri. 

Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile în sală. Evenimentul va fi transmis live pe DCNews, DCNews TV și Stiridiaspora.ro și pe platformele de socializare și video ale redacțiilor.

Video live:

Orașele Chieri și Fălticeni se înfrățesc 

Orașul Chieri din Italia se înfrățește cu Fălticeni. 

Sâmbătă,12 noiembrie, la ora 19.00, ora României, în Sala de Consiliu, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Florin Cârciu și Consulul General al României la Torino, Ioana Gheorghiaș, primarul orașului Chieri, Alessandro Sicchiero, au întâmpinat delegația sosită din Fălticeni.

Cei doi oficiali au semnat o scrisoare de intenție pentru a începe "drumul prieteniei" care va duce în curând la parafarea oficială a înfrățirii dintre cele două orașe.

La întâlnire au mai participat consilierul municipal Daniela Sabena, responsabil cu înfrățirea, Rosanna Perilongo, președinta Comitetului de Înfrățire, președintele Asociației culturale și sociale italo-române Ovidio Maria Boroianu și delegații din partea Adria (Rovigo) și de Tolve (Basilicata), orașe cu care Chieri a semnat deja pacte de prietenie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?