”Trădătorul” Geoană, singur în PSD. ”Mai bine ne tăiem mâna decât să dăm mâna cu Băsescu”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Persoana vizată de către premierul Victor Ponta ca fiind trădătorul din PSD este Mircea Geoană. Potrivit unor informații care circulă în interiorul partidului, Geoană ar fi explorat posibilitatea părăsirii USL și formarea unui guvern, după ce ar fi primit mandatul de la președintele Traian Băsescu. Surse DeCe News ne-au declarat că la nivelul conducerii partidului se cunoștea intenția unor lideri de organizații județene de a merge, împreună cu parlamentarii din acele filiale, alături de Geoană.

Cei vizați erau Marian Oprișan, Marian Vanghelie și, cu anumite condiții, organizația PSD Constanța. În total, pe Geoană l-ar fi urmat 70 de parlamentari, număr insuficient, de altfel. Pentru a porni o astfel de mișcare, împreună cu deputații și senatorii de la ARD, UDMR sau minorități, ar fi fost nevoie ca minim 100 de parlamentari de la PSD să se alăture lui Mircea Geoană. Surse apropiate Palatului Cotroceni au confirmat existența unor tatonări, efectuate de emisari ai celor doi, dar au negat o întrevedere între Geoană și Băsescu.

Liderii PSD la care se face referire în discuțiile pe marginea subiectului au negat categoric orice discuție cu Geoană, sau intenție de a participa la astfel de negocieri. Marian Oprișan, contactat de DeCe News, a fost tranșant: ”Nu am vorbit așa ceva, nu a discutat nimeni de la noi cu Geoană. Dacă există, probabil sunt zvonuri lansate chiar din partid, de către unii care nu au avut rezultate la fel de bune ca noi la alegeri”.

Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța a negat vehement ipoteza. ”De 23 de ai, eu și Mazăre ne luptăm cu Băsescu. Ne-a făcut dosare penale, ne-a urmărit. Mai bine ne tăiem mâinile decât să dăm mâna cu Băsescu. Noi am avut cel mai mare nunăr de voturi. E o diversiune din propriul partid, de unii cu rezultate mai proaste, care vor să se așeze tot ei în funcții”, a spus Constantinescu. Nici Vanghelie, nici Geoană nu au putut fi contactați.

 Cu o seară înainte, liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat la România TV că, din informaţiile sale, Traian Băsescu “a căutat” în USL și alte variante pentru desemnarea premierului, în afara lui Victor Ponta, dar “nu s-au putut înfiripa”.

Astăzi, premierul Victor Ponta a declarat că există o problemă în PSD, dată de faptul că “cineva din partid” a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier. Niciunul dintre cei doi co-președinți ai USL nu a dorit să nominalizeze persoana la care se referă.Ponta a sups că ”trădătorul” va fi exclus din partid.

Pe de altă parte, senatorul Mircea Geoană a declarat, miercuri, că “ambiţia” sa este să desemneze prim-miniştri, nu să fie desemnat premier.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel