Totul pentru poza perfectă. O femeie a murit în timp ce încerca să facă o fotografie la marginea unui crater vulcanic
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
O femeie de cetățenie chineză a murit într-un mod tragic, după ce a căzut de pe marginea unui crater în timp ce se poza pe un vulcan din Indonezia, cunoscut pentru fenomenul popular al "focului albastru".

Huang Lihong, în vârstă de 31 de ani, și soțul ei, Zhang Yong, se aflau în provincia Java de Est într-un tur ghidat în momentul când a avut loc incidentul. Cei doi, în încercarea lor de a vedea răsăritul soarelui, urcaseră până la marginea craterului Ijen - un parc turistic al vulcanului din regiune, potrivit Independent UK.

Conform informațiilor furnizate de poliție, femeia a căzut de la o înălțime de 75 de metri și a murit din cauza impactului. Moartea a fost declarată un accident, au comunicat forțele de ordine.

Inițial, aceasta se afla la o distanță sigură de 2-3 metri de margine în timp ce făcea pozele, a declarat ghidul turistic. Acesta a adăugat că i-a avertizat pe cei doi soți despre punctele periculoase. Cu toate acestea, Lihong a început apoi să se deplaseze înapoi pentru a face o poză mai aproape de un copac, a mai spus ghidul. Femeia a călcat accidental pe haine în timp ce mergea înapoi, ceea ce a dus la căderea ei de pe stâncă. Nu este clar dacă aceasta purta o fustă sau o rochie.

Vulcanul Ijen este cunoscut pentru "focul albastru" cauzat de lumina emisă de arderea gazelor sulfurice. În 2018, zeci de persoane au fost forțate să-și evacueze casele și cel puțin 30 de persoane au fost spitalizate după ce vulcanul a început să emită gaze toxice. Muntele Ijen eliberează în mod regulat cantități mici de gaze nocive, dar situl rămâne deschis publicului.

Indonezia este gazda a aproximativ 130 de vulcani activi. Milioane de indonezieni trăiesc și lucrează în apropierea vulcanilor, în mare parte datorită solului fertil pentru agricultură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel