Data publicării:
Totul despre problema de sănătate care a răpus-o pe Halep! Atenție la simptome: Oricine o poate păți
Simona Halep a abandonat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Washington.
Halep (30 ani, 16 WTA), a treia favorită, a fost nevoită să se retragă din motive medicale după 66 de minute.
Fostul lider mondial, care a cerut intervenţia medicului în mai multe rânduri, a părut că suferă din cauza căldurii de la Washington. Halep a început foarte slab şi a fost condusă cu 4-0, dar a reuşit o revenire formidabilă şi a egalat, 5-5, apoi a avut 40-0 pe serviciul său, dar nu a mai câştigat apoi decât un punct până la finalul setului (5-7). Problemele sale au continuat şi în debutul actului secund, astfel că Simona s-a retras după două ghemuri pierdute.
Fizioterapeuta WTA care a asistat-o pe româncă a pus diagnosticul de incapacitate a organismului de a-și menține temperatura normală a corpului ca urmare a vasodilatației periferice și a deshidratării, în contextul în care temperatura aerului în momentul meciului (ora 13.30, ora locală) era de 34 de grade, iar suprafața de joc, hard (ciment) a făcut ca temperatura de la nivelul solului să fie mult mai ridicată, fiind resimțite 42-45 de grade.
Cu puțin timp înainte de a se decide să abandoneze, Simonei Halep i-a fost administrat un supliment complex de vitamine pentru a evita un posibil șoc caloric sau chiar pierderea conștienței.
Pentru Simona Halep acesta este al doilea meci abandonat din cauza epuizării de la căldură, după cel din 2017, tot de la Washington.
Ciuhodaru: Activitatea fizică se poate relua după câteva ore
Dr. Tudor Ciuhodaru a declarat, în exclusivitate pentru DC Medical, că ”șocul termic apare ca urmare a depășirii posibilităților organismului de termoreglare, și se instalează cu mai mare ușurință atunci când la temperaturi excesive, eventual cu umiditate crescută, se desfășoară activități fizice intense”.
De asemenea, specialistul UPU ne-a reamintit care sunt cele patru măsuri ce trebuie luate în cazul epuizării din cauza căldurii:
”1. mergeți într-un loc umbros și răcoros;
2. scăderea temperaturii corpului, prin stropirea cu apă și ventilație;
3. hidratarea, cu apă sau sucuri de fructe;
4. activitatea fizică se reia după câteva ore, eventual după un consult medical pentru a exclude și alte cauze care pot duce la această patologie, la spital.” VEZI MAI MULT PE DC MEDICAL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News