Totul despre încercarea de înlăturare a Renatei Weber, Avocatul Poporului! LIVE cu Răzvan Dumitrescu, de la 10.00 / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Renate Weber vine la emisiunea "Ce se întâmplă?", la DC News TV, cu Răzvan Dumitrescu
Renate Weber vine la emisiunea "Ce se întâmplă?", la DC News TV, cu Răzvan Dumitrescu
Renate Weber vine la emisiunea "Ce se întâmplă?", la DC News TV, cu Răzvan Dumitrescu.

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu vă invită să urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii ”Ce se întâmplă” la DC News şi DC News TV. Ziaristul o are drept invitată joi, 3 iunie, la ora 10.00, pe Renate Weber, Avocatul Poporului.

Vom afla totul despre mazilirea sa din funcția de Avocat al Poporului

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit, recent, despre ceea ce s-a întâmplat în Comisiile reunite din Parlament la citirea raportului de activitate și despre miza înlocuirii sale.

Întrebată care este miza înlocuirii sale din funcția de Avocat al Poporului, Renate Weber a spus că nu poate explica, deoarece funcția nu are „atâta putere cât ar putea cineva să creadă”, fiind, mai degrabă, una de mediere.

Vom vedea, la DC News TV, totul despre miza înlocuirii sale din funcția de Avocat al Poporului.

Activitatea din Parlamentul European

La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, Renate Weber a fost aleasă ca deputată în Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, candidând pe listele Partidului Național Liberal pe poziția 1.

În 2008, a devenit Șefa Grupului PNL din Parlamentul European.

În primul său mandat, Renate Weber a fost membră a trei comisii importante din Parlamentul European:

Comisia de libertăți civile, justiție și afaceri interne(LIBE)Comisia de afaceri juridice(JURI)Comisia de Dezvoltare(DEVE)

De asemenea, a fost membră a Delegației pentru relațiile cu țările din Comunitatea Andină(DAND).

În această calitate, în toamna anului 2008, Renate Weber a fost Președinta Misiunii Parlamentului European de monitorizare a referendumului constituțional din Ecuador.

La începutul anului 2009, a condus Misiunea UE de monitorizare a referendumului constitutional din Bolivia, devenind astfel primul reprezentant al României căruia Comisia Europeană i-a încredințat șefia unei misiuni UE.

La alegerile europarlamentare din 6 iunie 2009, Renate Weber a câștigat un nou mandat de europarlamentar. Și-a menținut poziția de membră în Comisia LIBE și ocupă, de asemenea, poziția de membru supleant în Comisia de Afaceri Externe (AFET).

În 2019 a fost propusă și a fost aleasă de coaliția guvernamentală PSD-ALDE ca Avocat al Poporului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel