Data actualizării:
Data publicării:

Totul despre chirurgia oncologică. Dr. Gabriel Mitulescu (SANADOR), la DC Medical și DC News / video

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Dr. Gabriel Mitulescu, chirurg oncolog la Spitalul Clinic SANADOR, vine la Interviurile DC Medical și DC News. Dr. Gabriel Mitulescu ne va vorbi despre intervenția chirurgicală care a durat 16 ore.

Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar Chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, vine la Interviurile DC Medical și DC News. Dr. Gabriel Mitulescu ne va vorbi despre o intervenție chirurgicală de exenterație pelvină totală, care a durat 16 ore și a implicat multiple echipe medicale specializate și a oferit o ultimă șansă de supraviețuire unui pacient diagnosticat cu un cancer rectal avansat.

Tumora, care invadase organele din pelvis și osul sacru, a fost îndepărtată complet, în timp ce chirurgii au trebuit să utilizeze tehnici complexe de reconstrucție și ablație pentru a asigura o recuperare cât mai bună. Deși operația a avut consecințe mutilante, pacientul a fost externat pe picioarele lui la 14 zile după intervenție.

Alături de jurnalistul Val Vâlcu, dr. Gabriel Mitulescu ne va vorbi despre: 

- intervenția chirurgicală care a durat 16 ore

- ce este exenterația pelvină totală

- ce sunt tumorile local avansate

- cancerul rectal, semnale de alarmă

- de la ce vârstă este recomandată colonoscopia

Emisiunea va fi difuzată marți, 22 octombrie, ora 16:00, pe DC News TV, Youtube DC News, dar și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel