Tot ce știai despre sandvișul cu salam și cașcaval pică! De ce nu e bine să le combini
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată de ce nu e bine să combini mezelurile cu cașcaval la aceeași masă!

Combinarea cășcavalului cu mezeluri nu e dintre cele mai inspirate, chiar dacă obișnuim să ne facem sandvișurile cu felii de salam, mușchi file sau șuncă și nelipsitul cașcaval. Iată de ce această combinație nu e deloc sănătoasă și  poate duce la obezitate când se consumă pe termen lung, potrivit Livestrong.

Motivul principal? Ambele au proteină de origine animală.

Iată și alte motive:

Conținut ridicat de grăsimi saturate și sare: Atât cășcavalul, cât și majoritatea mezelurilor sunt bogate în grăsimi saturate și sare. Consumul excesiv de grăsimi saturate poate crește riscul de boli cardiovasculare, în timp ce aportul ridicat de sare poate contribui la hipertensiune arterială și alte afecțiuni.

Aditivi și conservanți: Mezelurile pot conține aditivi și conservanți care nu sunt benefice pentru sănătate, cum ar fi nitriții și nitrații, care sunt implicați în formarea compușilor nocivi, cum ar fi nitrozaminele, legate de riscul crescut de cancer.

Prea multe chimicale la o singură masă: Unele mezeluri, în special cele procesate industrial, pot conține extraingrediente nesănătoase, cum ar fi coloranții artificiali, aromele sintetice și alte substanțe chimice, care pot afecta sănătatea în timp.

Interacțiunea gusturilor: Cășcavalul și mezelurile pot avea gusturi și texturi diferite, iar combinația lor poate suprasolicita papilele gustative și poate duce la o senzație de greutate gastrică sau disconfort gastrointestinal.

În loc să combini cășcavalul cu mezeluri, este recomandat să optezi pentru alternative mai sănătoase, cum ar fi consumul de cășcaval cu legume proaspete, fructe sau surse de proteine slabe, precum carnea de pui sau peștele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel