Data actualizării:
Data publicării:

Tot ce nu știai despre elixirul-minune care a ieșit din mâinile Anei Aslan - Vitamina H3 (Gerovital), produs geriatric brevetat în peste 30 de țări

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Gerovital H3 este un medicament care conține o substanță numită clorhidrat de procaină. Acest medicament este folosit pentru prevenirea fenomenelor degenerative cauzate de înaintarea în vârstă. Vitamina H3 a fost brevetată ca și produs anti-ageing pe plan mondial de către femeia-savant Ana Aslan.

Gerovital H3 este marcă proprie românească, "vitamina" care a uimit întreaga lume datorită proprietăților anti-îmbătrânire. Meritele îi aparțin cercetătoarei Ana Aslan, cunoscută pe plan mondial pentru contribuția adusă la dezvoltarea gerontologiei și geriatriei.

Ce este vitamina H3

Trebuie știut, din start, că nu există o "vitamină" H3 în sensul tradițional al sistemului de denumire a vitaminelor. Termenul "vitamina H3" este uneori folosit pentru a face referire la substanța numită "pro-vitamina H3" sau "GeroVital H3". GeroVital H3 este un produs comercial care conține substanța activă denumită 2-dimetilaminoetanol (DMAE) și a fost promovat pentru diverse beneficii, inclusiv pentru prevenirea îmbătrânirii. 

Gerovital H3 este un preparat dezvoltat în anii 1950 și promovat de susținătorii săi ca cel mai bun tratament anti-îmbătrânire din lume. În schimb, în Statele Unite, FDA a interzis Gerovital H3 din comerțul interstatal ca medicament neaprobat și, din 1982, a interzis și importul acestuia.

Cine a fost Ana Aslan

Medicul Ana Aslan s-a născut la 1 ianuarie 1897, la Brăila, și a murit la 20 mai 1988, la București. A urmat cursurile Colegiului Romașcanu din Brăila.

În timpul Primului Război Mondial, Ana Aslan a îngrijit soldații în spitalele militare din spatele frontului de la Iași. După întoarcerea la București, în anul 1919,  a lucrat alături de marele neurolog Gheorghe Marinescu. Trei ani mai târziu, a absolvit Facultatea de Medicină, în 1922. Este numită preparator la Clinica II din București, condusă de profesorul Daniel Danielopolu, care o îndrumă și în realizarea tezei de doctorat, potrivit Wikipedia.

Între 1945-1949 a fost profesor titular la Facultatea de Medicină din Timișoara, iar între 1949-1952 a fost șef de secție la Institutul de Endocrinologie din București. Din 1952 până în 1988 a fost director al Institutului de Geriatrie.

În timpul Primului Război Mondial, Ana Aslan a îngrijit soldații în spitalele militare din spatele frontului de la Iași.

În anul 1952 prepara Vitamina H3 (Gerovital), produs geriatric brevetat în peste 30 de țări, iar în 1980 a inventat „Aslavital”.

.În 1952 a primit Premiul internațional și medalia „Leon Bernard” pentru contribuția adusă la dezvoltarea gerontologiei și geriatriei.

De asemenea, a fost distinsă cu Meritto della Republica, Italia și i-a fost decernat titlul de Profesor Honoris Causa și Doctor emerit al Universității Braganza Paulista din Brazilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel