Data publicării:
Tot ce nu știai despre elixirul-minune care a ieșit din mâinile Anei Aslan - Vitamina H3 (Gerovital), produs geriatric brevetat în peste 30 de țări
Gerovital H3 este un medicament care conține o substanță numită clorhidrat de procaină. Acest medicament este folosit pentru prevenirea fenomenelor degenerative cauzate de înaintarea în vârstă. Vitamina H3 a fost brevetată ca și produs anti-ageing pe plan mondial de către femeia-savant Ana Aslan.
Gerovital H3 este marcă proprie românească, "vitamina" care a uimit întreaga lume datorită proprietăților anti-îmbătrânire. Meritele îi aparțin cercetătoarei Ana Aslan, cunoscută pe plan mondial pentru contribuția adusă la dezvoltarea gerontologiei și geriatriei.
Ce este vitamina H3
Trebuie știut, din start, că nu există o "vitamină" H3 în sensul tradițional al sistemului de denumire a vitaminelor. Termenul "vitamina H3" este uneori folosit pentru a face referire la substanța numită "pro-vitamina H3" sau "GeroVital H3". GeroVital H3 este un produs comercial care conține substanța activă denumită 2-dimetilaminoetanol (DMAE) și a fost promovat pentru diverse beneficii, inclusiv pentru prevenirea îmbătrânirii.
Gerovital H3 este un preparat dezvoltat în anii 1950 și promovat de susținătorii săi ca cel mai bun tratament anti-îmbătrânire din lume. În schimb, în Statele Unite, FDA a interzis Gerovital H3 din comerțul interstatal ca medicament neaprobat și, din 1982, a interzis și importul acestuia.
Cine a fost Ana Aslan
Medicul Ana Aslan s-a născut la 1 ianuarie 1897, la Brăila, și a murit la 20 mai 1988, la București. A urmat cursurile Colegiului Romașcanu din Brăila.
În timpul Primului Război Mondial, Ana Aslan a îngrijit soldații în spitalele militare din spatele frontului de la Iași. După întoarcerea la București, în anul 1919, a lucrat alături de marele neurolog Gheorghe Marinescu. Trei ani mai târziu, a absolvit Facultatea de Medicină, în 1922. Este numită preparator la Clinica II din București, condusă de profesorul Daniel Danielopolu, care o îndrumă și în realizarea tezei de doctorat, potrivit Wikipedia.
Între 1945-1949 a fost profesor titular la Facultatea de Medicină din Timișoara, iar între 1949-1952 a fost șef de secție la Institutul de Endocrinologie din București. Din 1952 până în 1988 a fost director al Institutului de Geriatrie.
În timpul Primului Război Mondial, Ana Aslan a îngrijit soldații în spitalele militare din spatele frontului de la Iași.
În anul 1952 prepara Vitamina H3 (Gerovital), produs geriatric brevetat în peste 30 de țări, iar în 1980 a inventat „Aslavital”.
.În 1952 a primit Premiul internațional și medalia „Leon Bernard” pentru contribuția adusă la dezvoltarea gerontologiei și geriatriei.
De asemenea, a fost distinsă cu Meritto della Republica, Italia și i-a fost decernat titlul de Profesor Honoris Causa și Doctor emerit al Universității Braganza Paulista din Brazilia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News