Toshiro Muto nu exclude anularea Olimpiadei
Toshiro Muto, cel care conduce comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ia în calcul anularea evenimentului.
Liderul comitetului organizator al Jocurilor Olimpice 2020, Toshiro Muto, nu scoate din calculele sale anularea jocurilor de la Tokyo. Acesta spune că este atent, printre altele, la numărul infecțiilor și va pune în discuție opțiunea anulării dacă va fi cazul.
Mai mult de 70 de persoane asociate organizării și jocurilor au fost testate pozitiv la infecția cu noul coronavirus, chiar înainte de ceremonia de deschidere de vineri 23 iulie. Muto a venit cu declarația legată de anularea jocurilor chiar în aceeași zi în care șeful Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a spus că anularea iese din discuție.
La începutul lunii, Japonia a anunțat că Jocurile vor continua fără spectatori în tribune, în ciuda numărului mare de infecții care au apărut în țara gazdă.
„Vom continua discuțiile dacă există o creștere a cazurilor. Acum, cazurile de COVID ar putea crește sau ar putea scădea, deci ne vom gândi la ceea ce este de făcut când situația va apărea”, a explicat Toshiro Muto.
Un sportiv a fugit din satul olimpic
Un sportiv din Uganda care a fost dat dispărut în Tokyo înainte de începerea Jocurilor Olimpice a lăsat în urmă un bilet spunând că viața sa de acasă este mult prea dificilă și a fugit pentru a se adăposti în Japonia, unde dorește să rămână și să muncească., scrie CNN.
Julius Ssekitoleko este un halterofil în vârstă de 20 de ani care nu a reușit să se califice pentru Jocuri la probele susținute în Japonia și urma să se întoarcă acasă pe data de 20 iulie. Ultima dată fusese văzut într-o stație destinată transportului public din Izumisano, vineri, 16 iulie, în jurul orei 6:30 dimineața. Sportivul și-a achiziționat un bilet spre Nagoya, o localitate aflată la 200 de kilometri de Tokyo.
Încurajări pentru sportivi
"Suntem foarte conştienţi de scepticismul unui număr de oameni în Japonia", a declarat Thomas Bach, confruntat cu manifestanţi după sosirea sa în această ţară.
"La fel ca poporul japonez, sportivii au depăşit obstacole ca să fie aici", spus fostul campion olimpic la scrimă, care a invocat de multe ori interesul sportivilor ca să justifice organizarea, în plină criză sanitară, a celui mai mare eveniment sportiv din lume.
El a asigurat că "înţelege" temerile ţării-gazdă, care a fost relativ cruţată de primele valuri de Covid-19, dar se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei, cu 1.410 cazuri pozitive sâmbătă la Tokyo, cel mai mare număr zilnic din luna ianuarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News