Tortul celor trei pahare: nu vei cântări nimic și nu ai nevoie de mixer
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tortul celor trei pahare,nu vei cântări nimic și nu ai nevoie de mixer. Sursa - pixabay.com
Tortul celor trei pahare,nu vei cântări nimic și nu ai nevoie de mixer. Sursa - pixabay.com
Vă oferim rețeta unui tort care este simplu de preparat.

Aroma sa este, la fel, de delicată ca și textura. Este un desert deosebit, care poate fi prezentat pe mesele festive. Dacă vreți să încercați această rețetă, să știți că succesul este garantat.

Ingrediente:

1 ou,

1 pahar de smântână,

1 linguriță de bicarbonat de sodiu,

2 linguri de cacao,

1 pahar de zahăr,

400 grame de lapte condensat,

un pahar de chefir,

7 linguri de ulei vegetal,

1 pahar de făină,

100 de grame de ciocolată rasă pentru decor.

 

Metoda de preparare

Într-un bol se pune oul, un pahar de zahărul, un pahar de chefir, 7 linguri de ulei vegetal. Folosind telul manual de bucătărie, amestecați bine ingredientele. Odată realizată această operațiune se adaugă un pahar de făină și două linguri de cacao. Continuați să amestecați, apoi frământați un aluat destul de gros.

Cel mai bun mic dejun pentru sănătate. Iată ce trebuie să consumi

În acest moment, adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu. O formă rotundă, cu margini detașabile, se tapetează cu hârtie de copt, atât pe baza, cât și pe pereți. Turnați aluatul înăuntru. Se coace totul la 180°C, timp de 40 de minute.

Între timp, într-un alt vas se pune smântâna și laptele condensat. Amestecați bine cu un tel. Veți obține un amestec bej crem. Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Apoi scoateți-l din formă și cu tăiați-l pe orizontal în patru blaturi. 

Salată din produse disponibile în frigider: gustoasă, sățioasă și neobișnuită

Pe un platou se așează primul blat, care se unge bine cu crema pregătită. Deasupra se așează cel de-al doilea blat, care, la fel, trebuie acoperit cu cremă. Repetați procedura până ați folosit toate blaturile de tort. Ultimul strat se unge cu cremă și se decorează cu ciocolată rasă. 

Tortul se dă în frigider pentru aproximativ doua ore. Odată ce timpul a trecut, îl poți aduce la masă. Poftă bună!

 

Desert japonez din ouă și ciocolată albă: fără făină și fără lapte. Este divin

 

Din doar 3 ingrediente puteți prepara un desert japonez divin. Brânză, ouă și ciocolată albă sunt cele trei ingrediente ale unui tort japonez foarte moale, care vă va cuceri. Există multe rețete foarte simple, dar nu sunt multe deserturi, care să poată fi preparate cu doar trei ingrediente. Acesta pe care urmează să vi-l prezentăm vine tocmai din Japonia.

Nu conține făină și de aceea este bun pentru cei care suferă de boala celiacă. Este clar că și  ciocolata albă trebuie să fie fără gluten.

Dar să trecem la rețetă. Ingredientele de care ai nevoie:

trei ouă;

130 grame de brânză tartinabilă (de exemplu Philadelphia);

130 grame de ciocolată albă.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Primul lucru este să separați gălbenușurile de albușuri. Acestea din urmă trebuie bătute bine cu un mixer electric până se întăresc.

În alt vas, amestecați brânza tartinabilă cu ciocolata albă, pe care trebuie, mai întâi să o topiți.

Adăugați, apoi, gălbenușurile și amestecați totul ușor, folosind o spatulă sau o lingură de lemn.

Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție

În bolul cu gălbenușuri și brânză se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor cu spatula. 

Aluatul rezultat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Următorul pas este să dați tava la cuptor și să coaceți desertul la 170 de grade, aproximativ patruzeci de minute.

Tortul japonez poate fi servit cu un topping de sirop de arțar sau chiar, mai simplu, stropit cu zahăr pudră. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel