Ingrediente
Pentru blat:
- 300 g de biscuiți de ciocolată (tip „Petit Beurre);
- 120 g de unt;
- 1-2 linguri de lapte.
Pentru cremă:
- 400 g de smântână fermentată;
- două ouă;
- 150 g de zahăr (7.5 linguri rase);
- 50 g de făină (2.5 linguri rase);
- 10 g de zahăr vanilat (2 lingurițe);
- 100 g de unt moale
Mod de preparare
Pentru cremă, amestecă zahărul și făina într-o crăticioară cu fundul gros. Adaugă ouăle. Amestecă bine cu telul până la omogenizare.
Pune și smântâna fermentată. Amestecă foarte bine.
Încălzește crema pe foc moderat, amestecând continuu cu spatula. După ce va începe să se îngroașe, schimbă spatula cu telul și redu focul până la minim.
Fierbe crema timp de 1-2 minute din momentul apariției primelor bule de clocotire. Ea trebuie să aibă consistența pudingului. Pune crăticioara cu crema fierbinte într-un vas cu apă rece. Amestecându-o continuu, răcește-o până la temperatura camerei, apoi acoper-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei.
Pentru blat, macină biscuiții cu ajutorul blenderului sau sucitorului. Pune-i într-un bol adânc. Adaugă untul topit. Amestecă foarte bine. Compoziția rezultată trebuie să-și mențină forma, când este presată, dar și să se sfărâme repede. Dacă nu-și menține bine forma, mai adaugă 1-2 linguri de lapte în ea.
Împarte compoziția de biscuiți astfel: 1/3 (pentru decor) și 2/3 (pentru blat).
Așază un inel cu diametrul de 18 cm, tapetat cu folie acetat, pe un platou. Răspândește uniform partea mai mare de compoziție de biscuiți în interiorul lui, acoperindu-i puțin și pereții. Preseaz-o bine cu lingura și paharul.
Continuă prepararea cremei: bate untul moale (la temperatura camerei) și zahărul vanilat cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 3-4 minute, până se vor transforma într-o compoziția pufoasă și albicioasă. Bate puțin crema fiartă (la temperatura camerei) cu mixerul, ca să devină mai pufoasă, apoi adaug-o treptat (în două etape) în untul bătut, mixând de fiecare dată până la omogenizare (la viteză mare). Transferă crema pe blatul din tavă și întinde-o uniform, scrie retete-usoare.eu.
Apoi tapetează marginile ei cu o parte din restul compoziției de biscuiți, ca să umpli spațiul rămas între ea și pereții inelului. Preseaz-o ușor, ca să o lipești de cremă. Ornează suprafața cremei cu biscuiții rămași. Acoperă tortul cu folie alimentară și bagă-l la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte. La final, îndepărtează inelul și folia acetat din jurul lui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Pască pufoasă fără aluat
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Horoscop 24 aprilie 2024. Avem Lună Plină în Scorpion! Cele 4 zodii puternic afectate
- Candidatul cu șanse maxime la Capitală, după mutarea PSD - PNL. Ciuvică: Înainte, avea șanse minime
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”