Data actualizării:
Data publicării:

Tort senzațional de bun: fără ouă, fără lapte și fără unt. Nici de cuptor nu ai nevoie. Notează rețeta

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Tort senzațional de bun - fără ouă, fără lapte și fără unt. Nici de cuptor nu ai nevoie. Notează rețeta. Sursa - Pexels
Tort senzațional de bun - fără ouă, fără lapte și fără unt. Nici de cuptor nu ai nevoie. Notează rețeta. Sursa - Pexels

Deseori invităm prietenii la masă și ne dorim să-i bucurăm cu un desert delicios.  Ei bine, ce am putea oare prepara? Vă sugerăm rețeta unui tort, pentru care aveți nevoie de câteva ingrediente. În plus, se face repede: în jumătate de oră veți pune pe mese un răsfăț culinar delicios. 

Pentru a face un tort fără coacere, veți avea nevoie de multă smântână. Asigurați-vă că aveți  smântână de 30% grăsime pentru cremă, iar zahărul obișnuit poate fi înlocuit cu zahăr pudră.

 

Ingrediente pentru blat și cremă: 

380 grame de făină albă,

700 grame de smântână,

260 grame de zahăr,

un plic de praf de copt,

un plic de zahăr vanilat,

biscuiții preferați - după gust.

Tartă cu gem, care te salvează când musafirii bat la ușă. O rețetă delicioasă, din bucătăria bunicii

Tort senzațional de bun: fără ouă, fără lapte și fără unt. Nici de cuptor nu ai nevoie. Notează rețeta. Pașii de urmat

 

Într-un bol se amestecă 200 grame de smântână cu 200 grame de zahăr alb și un plic de zahăr vanilat. 

Adăugați, treptat, făina și praful de copt, care au fost, în prealabil, cernute. Frământați aluatul în castron, apoi pe masă.

Păstrați căpșunele proaspete mai multe zile: sfaturile grădinarilor cu experiență au fost dezvăluite

Împărțiți aluatul în 8 părți egale, pe care le rulați, fiecare, într-o bilă. Întindeți foile de aluat și tăiați-le în cercuri egale. Ar trebui să obțineți 11 foi de blat.

Toate foile de blat se coc, pe ambele părți, într-o tigaie uscată și fierbinte.

Acum este momentul să pregătiți crema. Pentru aceasta amestecați smântâna rămasă cu zahărul.

Castraveți umpluți cu creveți și iaurt: un aperitiv cu care îți vei cuceri oaspeții

Pe un platou așezați prima foaie de blat și o ungeți, din belșug, cu smântână. Deasupra așezați altă foaie de blat. Repetați pașii până terminați toate foile de blat și crema.

Tortul se decorează cu biscuiții zdrobiți, pe care îi presărați atât deasupra, cât și pe părțile laterale.

Gogoși dietetice, fără făină și fără zahăr. Sunt atât de bune încât le vei coace mereu 

Dacă aveți timp, tortul se dă la frigider, pentru câteva ore, timp în care crema va înmuia foile de blat. 

Astfel, tortul va fi mai moale, iar gustul - mai bogat. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel