Tort Ferrero Rocher, cu ciocolată și alune, un desert rafinat. Surprinde-ți persoane iubită de Dragobete
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tort Ferrero Rocher, cu ciocolată şi alune, un desert rafinat. Surprinde-ți persoane iubită de Dragobete. Sursa foto: freepik.com
Tort Ferrero Rocher, cu ciocolată şi alune, un desert rafinat. Surprinde-ți persoane iubită de Dragobete. Sursa foto: freepik.com
Făcut dintr-un blat cu bucățele de alune de pădure și cremă fină de Nutella, t ortul Ferrero Rocher este un desert delicios.

Este un desert spectaculos, bun de servit la o zi de naștere sau o seară romantică. Îl poți face chiar de Dragobete pentru a-ți surprinde persoana iubită.

Tortul Ferrero Rocher este un desert original, care se inspiră din faimoasele praline de ciocolată cu alune.

Ingredientele pentru blat:

8 ouă,

300 grame de zahăr,

150 grame de unt topit,

250 grame de făină,

70 grame de cacao,

150 grame de alune de pădure tocate ,

10 grame de praf de copt.

Prăjitură cu ricotta și caise uscate. Un desert fabulos, care va dispărea rapid de pe masă

Ingrediente pentru cremă: 

250 grame de mascarpone,

250 grame de Nutella,

100 grame de unt

100 grame de ciocolată cu lapte

50 grame de ciocolată neagră

50 grame de frișcă

50 grame de alune de pădure tocate

Cum să gătești clătite perfecte și delicioase: top 5 secrete

Ingrediente pentru sirop:

150 ml apă,

2 linguri de zahăr,

1 linguriță de rom.

 

Modul de preparare, pas cu pas

Ouăle se mixează cu zahărul până își dublează volumul. Se adaugă untul topit și răcit, apoi făina, alunele și cacao. Compoziția  obținută se toarnă în două tăvi cu diametrul de 20 cm. Blaturile se coc la 180C, timp de 25-35 minute. Sunt gata atunci când trec testul cu scobitoarea.

Pentru cremă,amestecă Nutella cu mascarpone. Apoi adaugă untul, ciocolata topită și frișca, amestecând bine. La final se adaugă alunele tocate. Crema se dă la rece.

Plăcinta cu mere va fi întotdeauna moale. Iată greșelile pe care le faci fără să-ți dai seama

După ce blaturile s-au răcit, se taie fiecare în jumătate. Fiecare parte din blat se însiropează. Acum poți asambla tortul. Nu uita să păstrezi puțină cremă pentru decorul final. La sfârșit, adaugă peste tort alunele de pădure, prăjite în prealabil în cuptor.

Nu mai arunca uleiul din conservele de ton în chiuvetă. Acesta este un obicei foarte riscant

Tortul se decorează cu bomboane Ferrero Rocher (unele întregi, altele tăiate în jumătate), vafe și alune întregi. Tortul se ține în frigider circa 2 ore, iar apoi se servește pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel