Tort din patru ingrediente, umplut cu o cremă fantastic de bună: e simplu de făcut și se va topi în gură
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 26 aug 2022, 12:52
WhatsApp
Tort din patru ingrediente, umplut cu o cremă fantastic de bună - e simplu de făcut și se se va topi în gură. Sursa - Pexels
Tort din patru ingrediente, umplut cu o cremă fantastic de bună - e simplu de făcut și se se va topi în gură. Sursa - Pexels
Un desert cremos, făcut din ingrediente simple este tortul de cafea cu crema de unt.  Acest desert cremos și moale este simplu de făcut și se va topi în gură.

Toată familia îți va cere să-l prepari mai des, iar invitații vor cere rețeta.

 

Ingredientele pentru prepararea blatului:

200 de grame de făină,

150 ml de cafea tare,

2 linguri de praf de copt,

180 de grame de zahăr,

5 ouă.

 

Pentru  cremă ai nevoi de următoarele ingrediente:

300 grame de unt,

2 linguri de amidon,

260 de grame de zahăr,

esență de vanilie,

300 ml lapte,

2 gălbenușuri.

 

Pentru decor: migdale feliate, ciocolată neagră sau cu lapte.

 

Procedura de preparare

 

Separăm albușurile de gălbenușuri. În bolul cu albușuri, adăugăm o linguriță de zahăr și mixăm.  Continuând să amestecăm cu mixerul electric, adăugăm jumătate din zahărul rămas.

În bolul cu gălbenușuri adăugăm restul de zahăr și amestecăm, până când compoziția este limpede. Apoi, în bolul cu gălbenușuri, turnăm cafeaua preparată anterior și răcită la temperatura camerei.

Salată din varză roșie și porumb: este suculentă și plină de vitamine

Adăugăm făina cernută, praful de copt și din nou amestecăm cu mixerul electric. În acest moment, integrăm și albușurile, bătute spumă, folosind o spatulă.

După ce am terminat, transferăm aluatul într-o tavă dreptunghiulară (22 x 30), tapetată cu hârtie de copt. Gătim blatul 30 de minute, la 180 de grade.


Ceapă murată pentru iarnă: un preparat excelent, simplu și accesibil

Între timp ne ocupăm de cremă: Într-o cratiță, punem zahărul și gălbenușurile și amestecăm energic cu un tel. Adăugăm, treptat, laptele și amidonul. Cratița se pune pe foc. Lăsam să fiarbă până obținem o cremă groasa. Când crema este gata, o transferăm într-un castron mic, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Scoatem blatul din cuptor și îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei pe un grătar. Apoi împărțim blatul în 3 straturi.

Pentru a termina crema, adăugăm untul și esența de vanilie și lucram cu mixerul electric.  

Porumb delicios, copt în cuptor cu unt și usturoi: copiii îl vor adora

 

După ce crema este gata, acoperim cu ea prima foaie de blat. Așezăm peste cremă a doua foaie de blat și continuăm așa până completăm toate straturile. Ultimul strat trebuie să fie de cremă, care trebuie întinsă și pe marginile tortului.

La final decorăm tortul cu migdalele feliate prăjite anterior și îl dăm la frigider pentru o noapte. A doua zi, servim desertul la masă, după ce îl decorăm cu ciocolată topită. Poftă bună!

 

BONUS. Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă

 

Îți plac produsele de patiserie și vrei să servești un preparat cu adevărat gustos? 

Ei bine, astăzi îți oferim ceva cu totul special, mai ales dacă îți place să creezi în bucătărie. Îți  prezentăm rețeta unei plăcinte savuroase, cu umplutură de șuncă și cașcaval.

 

Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă. Ingrediente

1 pachet de foietaj dreptunghiular,
600 grame de cartofi,
130 grame de șuncă fiartă,
130 grame de cașcaval afumat,
30 grame de parmezan ras,
60 ml lapte,
rozmarin după gust,
ulei de măsline,
sare și piper după gust.

 

Procedura de preparare  

 

Cartofii se curăță de coajă, se tăie în felii de aproximativ 1-2 cm și se pun într-o oală cu apă clocotită pentru aproximativ 10 sau 12 minute. Cașcavalul afumat se taie felii foarte subțiri. Următorul pas este să întinzi aluatul de foietaj într-o tavă de copt.

Cele mai delicioase brioșe cu ciocolată sunt gata în 5 minute: rețeta simplă 

Pune un strat de cartofi peste aluat. Asezonează-i cu sare, piper și rozmarin. Acoperă acest strat de cartofi cu felii de șuncă. Al treilea strat va fi de cașcaval afumat. Ultimul strat va fi din nou de cartofi. Asezonează cartofii cu sare, piper și rozmarin. La final, adăugă laptele și stropește suprafața plăcintei cu parmezan ras. 

Ruladă de ciocolată, gata în cinci minute: fără făină și cu un conținut scăzut de carbohidrați

Ultimul pas este să pui plăcinta în cuptorul preîncălzit. Plăcinta se coace la 200 de grade, aproximativ douăzeci de minute. Înainte de a scoate tava din cuptor, aprinde arzătorul de sus al cuptorului pentru încă 5 minute, pentru o crustă aurie pe suprafața plăcintei. Acum poți să o scoți din cuptor și să o aduci la masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?