Data publicării:

Tort cu șampanie pentru Revelion - rețeta

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Iată o rețetă de tort savuros cu șampanie pentru noaptea dintre ani!

Iată o rețetă simplă pentru un tort cu șampanie potrivit pentru revelion:

Ingrediente pentru blat:

4 ouă

200 g zahăr

200 ml șampanie

200 ml ulei vegetal

200 g făină

1 linguriță praf de copt

un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

500 ml smântână pentru frișcă

200 g zahăr pudră

100 ml șampanie

Esență de vanilie (opțional)

Decor:

Fulgi de ciocolată neagră sau albă

Boabe de strugure sau fructe de pădure proaspete

Instrucțiuni:

Blat

Încălzește cuptorul la 180°C. Mixează ouăle cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă.

Adaugă treptat șampania și uleiul, continuând să mixezi. Cerni făina, praful de copt și sarea în compoziția lichidă și amestecă ușor până se omogenizează.

Toarnă amestecul într-o formă de tort și coace pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când un băț introdus în mijloc iese curat.

Cremă

Mixează smântâna până când începe să se îngroașe. Adaugă treptat zahărul pudră, continuând să mixezi.

Adaugă șampania și esența de vanilie (dacă folosești). Mixează până obții o cremă pufoasă și stabilă.

Asamblare

După ce blatul s-a răcit complet, taie-l în două sau trei straturi. Întinde un strat generos de cremă între straturi și acoperă întregul tort cu cremă.

Decorativ, poți să presari fulgi de ciocolată sau să adaugi boabe de strugure sau fructe de pădure pe partea de sus.

Lasă tortul la frigider cel puțin două ore sau peste noapte pentru a se întări bine. 

Se servește rece, cu sau... fără șampanie alături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel