Data publicării:
Tort cu morcovi fără zahăr și fără făină: un desert bun pentru cei care țin la siluetă
Dacă ești o persoană care acordă prioritate alimentelor sănătoase, cu siguranță trebuie să știi această rețetă.
O alimentație echilibrată este recomandată dacă ai grijă de sănătate și siluetă. Așa că iată rețeta unui desert, preparat din morcovi și fulgi de ovăz. Acest desert nu conține nici zahăr, nici făină.
Iubitorii de arome intense vor fi încântați să afle această rețetă. Și vor avea motive întemeiate, deoarece acest tort este îmbogățit cu așa condimente precum scorțișoară, ghimbir și nucșoară. Aceste condimente vor adăuga un gust deosebit și subtil desertului.
Mere dulci, umplute cu biscuiți amaretti: un desert delicios și plin de surprize
Este de preferat să folosești ingrediente organice pentru a-ți proteja sănătatea de efectele nocive ale pesticidelor.
Tort cu morcovi ș fulgi de ovăz. Ingrediente pentru blat:
2 pahar făină de ovăz,
1 pahar fulgi de ovăz,
2 linguri amidon de porumb,
2 lingurițe de praf de copt,
2 lingurițe de scorțișoară măcinată,
0,5 linguriță de ghimbir pudră,
0,5 linguriță de nucșoară,
0,5 linguriță sare,
1 pahar de lapte de migdale,
2 ouă,
1/3 cană miere,
1 lingură de extract de vanilie,
1 pahar de morcovi rași și curățați,
0,5 pahar de nuci, tocate.
Tort cu morcovi ș fulgi de ovăz. Ingrediente pentru glazură:
50 grame stevia,
1 lingură de unt de migdale,
½ pahar de smântână,
linguriță extract de vanilie.
Prepararea, pas cu pas
Preîncălzește cuptorul la 180° și tapetează o tavă de copt de pergament. Amestecă fulgii de ovăz cu făina de ovăz, apoi adaugă amidonul de porumb, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și un praf de sare.
Într-un castron bate ouăle cu mierea până capătă o culoare galbenă și își dublează volumul. Se adaugă apoi extractul de vanilie și laptele de migdale.
Tiramisu cu nuga: un desert unic cu care vei face o impresie grozavă la masa festivă de Revelion
Adaugă treptat compoziția din fulgi de ovăz la amestecul de ouă și amestecă. Urmează morcovii rași și nucile. Aluatul se toarnă în forma de copt.
Desertul se dă la cuptor și se coace 40 de minute. Scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcească complet.
Plăcintă fabuloasă cu mere și fulgi de ciocolată: toată lumea va fi în extaz
Pentru glazură: Amestecă toate ingredientele până vei obține un amestec omogen și cremos. Unge blatul cu această glazură și da-l la frigider circa două ore. Poftă bună!
Beneficiile ingredientelor din desert pentru sănătate
Fără îndoială, ingredientele principale ale acestui tort sunt fulgii de ovăz și morcovii, ambele având multe beneficii nutriționale pentru organism.
Potrivit unui studiu, consumul de ovăz are diverse beneficii pentru sănătate. Este ideal pentru persoanele alergice la gluten și deci pentru pacienții celiaci. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol datorită fibrei solubile, la fel cum fibra de ovăz a fost asociată cu un risc redus de boli de inimă. Include ovăz în dieta ta zilnică pentru a beneficia de antioxidanții și vitamina B.
Brioșe cu carne: o rețetă delicioasă, pe care o vei îndrăgi
Morcovii sunt una dintre cele mai populare legume care asigură organismului conținutul necesar de antioxidanți și protează sistemul cardiovascular. S-a demonstrat că sucul de morcovi îi protejează pe fumători împotriva daunelor ADN-ului, datorită conținutului său de antioxidanți și vitamina C.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News