Tornadă în Maramureș: Efecte devastatoare în Coroieni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tornada_maramures
tornada_maramures

În cursul zile de vineri, mai multe orașe din România au trecut prin fenomene extreme, inundații, vijelii și chiar tornade. Și în Maramureș, o tornadă care a durat numai două minute a avut efecte devastatoare în special asupra comunei Coroieni.

Mai mulţi copaci au fost doboraţi de vijelie, iar acoperişurile câtorva locuinţe au fost desprinse după o tornadă, în zona comunei Coroieni, din Maramureş, informează emaramures.ro. Peste 50 de pomi au fost scoşi pur şi simplu din rădăcini sau au fost rupţi. Vântul puternit a smuls acoperişul caselor.

De asemenea, în cătunul Dealul Mare, cel mai afectat de tornadă, au fost semnalate pagube și la instituțiile publice.

În jurul orei 20.30, în zonă s-a pornit o ploaie puternică, care a distrus și ce a mai rămas în picioare prin grădinile oamenilor. Un localnic din Dealu Mare, Călin Crișan, a povestit că a fost îngrozit de ce a văzut. "Vai, vai... Păi eu, în 52 de ani de viață, nu am mai pomenit așa ceva. Tot o rupt vântul. O luat șindrila de pe casa, mi-o doborât copacii în ogradă. Din grădină în care femeia o pus cu grijă de toate nu o mai rămas nimic. Prăpăd, nu alta. Nu o durat mai mult de 5-10 minute. Nici măcar nu o plouat. O fost doar vânt. Abia acum (n.r. - 20.30) o început să toarne. Amu' și ce o mai rămas se distruge", a declarat barbatul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Buca, citat de emaramures.ro, fenomenele meteorologice extreme nu au făcut victime.

Mai mulţi copaci au fost rupţi, iar acoperişul unui bloc s-a desprins, vineri, în urma unei furtuni puternice care a avut loc în municipiul Bistriţa, iar mai multe cartiere au rămas fără curent electric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel