Topul celor mai mari salarii din București - Lider surpriză
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Deși lucrează într-un domeniu aflat în declin de la debutul crizei financiare, un bucureștean din Sectorul 1 conduce în topul celor mai mari salarii înregistrate în Capitală în anul 2012.

Cel mai bine plătit salariat din Capitală a câştigat anul trecut 9.082.747 lei brut. Asta înseamnă că, înainte de plata taxelor şi a impozitelor la stat, bucureşteanul a obţinut aproape 170.000 de euro pe lună, suma fiind calculată la un curs mediu de 4,45 lei/euro, scrie b365.ro. Acesta lucrează în domeniul dezvoltare imobiliară sau ar putea fi un broker conectat la piaţa imobiliară.

Pe locul al doilea în top se află un angajat care se ocupă de alte activităţi de intermedieri monetare, după cum arată statistica Direcţiei de Finanţe. Acesta a avut anul trecut un salariu brut de 5.983.654 lei, adică în jur de 112.000 euro pe lună.

Locul al treilea în clasamentul celor mai mari salarii îi revine tot unui bucureştean din Sectorul 1, acesta fiind angajatul unei firme ce execută lucrări de instalaţii electrice. Salariul său a fost, anul trecut, de 4.845.993 lei, înainte de impozitare, adică aproape 91.000 de euro pe lună.

În total, 90% din clasamentul celor mai bine zece plătiţi angajaţi din Bucureşti este format de salariaţi din Sectorul 1, fapt explicabil dat fiind că aici au sediul şi cele mai multe companii multinaţionale din Capitală.

[caption id="attachment_333531" align="aligncenter" width="650"] foto: capital.ro[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel