Data publicării:

Topping-uri pentru salată de EVITAT. Ce spune celebrul Dr. Oz

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Există anumite topping-uri pe care este mai bine să le eviți.

Când mănânci salată, nu înseamnă că poți să adaugi orice în farfurie, avertizează celebrul Dr. Oz. Potrivit specialistului, multe persoane adaugă topping-uri nepotrivite peste salată.

Iată ce topping-uri spune Dr. Oz că sunt de evitat:

Dressing-urile cremoase

Dacă îl prepari acasă din iaurt, puțin ulei, zeamă de lămâie, sare, piper, atunci acest dressing este unul perfect pentru salată. Însă, de cele mai multe ori, se aleg sosurile cumpărate, iar acestea conțin multă sare, calorii și grăsimi. Fie prepari sosul acasă din iaurt dacă vrei să fi cremos, fie alegi un dressing simplu cu ulei de măsline și oțet balsamic.

Crutoanele, lipia prăjită și chipsurile tortilla din porumb

Toată lumea este tentată să adauge aceste topping-uri peste o salată, însă potrivit specialistului este indicat să le eviți. Aceste topping-uri nu aduc un plus de savoare, ci mai degrabă adaugă un număr mai mare de calorii. Astfel că dintr-o mâncare sănătoasă, salata se poate transforma în una calorică.

Carne prăjită

Dacă poți să adaugi în salată carne preparată la grătar sau cuptor o poți face.

[citeste si]

Fructele uscate

Stafidele, caisele, smochinele și merișoarele sunt adesea folosite în salate, însă trebuie să reții că ele au un conținut ridicat de zahăr. Dacă preferi gustul dulceag-acrișor în salatele tale, specialistului îți recomandă să folosești fructele proaspete, precum portocalele, lămâile, merele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel