Data publicării:

Top MITURI "contagioase" din lume. Află care sunt

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Știai că o centură neagră nu indică neapărat abilități extraordinare și că dacă adaugi doar un praf de sare în apă nu fierbe mai repede? 

Acestea sunt doar câteva dintre miturile desființate de un infografic creat de jurnalistul și designerul londonez David McCandless.

1. Nu există secțiuni diferite ale limbii pentru fiecare gust în parte.

2. Taurii se agită la vederea culorii roșu. De fapt, taurii nu pot distinge culorile și devin agitați doar pentru că vad cârpa fluturată de toreador ca pe o amenințare.

3. Marele Zid Chinezesc NU se vede din spațiu

4. Uleiul ajută la fierberea pastelor pentru ca acestea să nu se lipească între ele. Nimic mai fals. Însă apa nu va mai face spumă la fierbere.

5. Liliecii NU sunt orbi. Nu numai că văd, dar au în plus capacitatea de a folosi ecoul ca modalitate de identificare a obiectelor din jur.

Citește și: Gumă de mestecat, la fel de eficientă ca ața dentară - STUDIU 



6. Nu avem doar cinci simțuri. Sunt mai degrabă 20, incluzându-le pe cel ale echilibrului, durerii, mișcării, senzația de foame, sete și nu numai.

7. Centurile de castitate NU erau folosite pentru a combate adulterul. Au fost inventate în secolul al 19-le de către pudici pentru a preveni masturbarea „periculoasă”.

8. Cafeaua NU deshidratează. Efectul diuretic este compensat de cantitatea de apă din băutura care conține cofeină.

9. NU există o împărțire clară între responsabilitățile fiecărei emisfere cerebrale, întrucât cea stângă poate învăța și prelua funcțiile emisferei drepte și viceversa.

10. Alcoolul te ajută să te încălzești. De fapt, dilată vasele de sânge de la suprafața pielii, dând senzația de cald, însă scade temperatura corpului.

11. Doar un praf de sare NU va face apa să fiarbă mai repede. Cantități considerabile, similare cu acelea regăsite în apa mării, însă, contribuie la acest proces.

12. Alcoolul ucide neuronii. În realitate, celulele nervoase sunt afectate doar în cazul alcoolicilor și celor care își iau mare parte din aportul caloric zilnic în alcool.

13. Guma de mestecat rămâne foarte mult timp în stomac, durând până la șapte ani să fie digerată. Nimic mai fals. Baza masticabilă nu poate fi digerată și este eliminată intactă, în timp ce restul substanțelor sunt absorbite de către organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel