Top mistere medicale din 2014. Cum trăieşte o femeie fără cerebel şi alte lucruri bizare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Anul 2014 a adus şi o serie de cazuri ciudate în lumea medicală. O femeie s-a născut fără cerebel, inima unei persoane s-a rotit în piept, o femeie a început să audă tot timpul muzică și nu numai.

medicaldaily.com a realizat o listă cu cele mai ciudate cazuri medicale din 2014. Iată care sunt cele mai interesante:

1. O femeie s-a născut fără cerebel

În China, o femeie de 24 de ani a mers anul trecut la doctor după o perioadă în care s-a simţit rău. Medicii au descoperit cu stupoare că tânăra s-a născut fără cerebel, un organ responsabil în special cu funcţiile motorii ale organismului şi fără de care se credea că este imposibil să trăieşti atât de mult. Pacienta a spus că nu a mers până la vârsta de 4 ani şi nu a vorbit până la vârsta de 6 ani. Totuşi, femeia s-a căsătorit, are o fiică şi a dus o viaţă relativ normală, deşi a avut mere probleme cu menţinerea echilibrului atunci când se afla în picioare.

2. O femeie aude muzică tot timpul

Muzica ajută foarte mult la relaxare, însă atunci când este auzită non-stop devine un coşmar. Acest lucru i s-a întâmplat unei femei, care a mers la spital pentru a scăpa de o problemă de sănătate ciudată: aude muzică tot timpul. Susan Root suferă, de aproximativ patru ani, de ceea ce medicii au numit „halucinaţie muzicală". Potrivit soţului femeii, aceasta uneori nu mai este atentă la nimic din jur din cauza muzicii pe care o aude tot timpul. Melodia care a ajuns să o terorizeze pe Susan este „Somewhere over the Rainbow" a lui Judy Garland.

3. Misterul celor 200 de fete care s-au îmbolnăvit

Într-un sat din Columbia, 200 de fete s-au îmbolnăvit brusc şi au fost internate în spital. Acestea au acuzat, printre altele, ameţeli şi dureri abdominale. Doctorii nu ştiu ce a provocat boala, însă suspectează că de vină este un vaccin anti-HPV administrat în localitate.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai importante realizări din fizică în anul 2014

4. Inima unei femei s-a rotit în piept

 În urma unui accident de motocicletă petrecut în Italia, inima unei femei de 48 de ani s-a rotit în piept cu 90 de grade spre dreapta. În ciuda faptului că inima s-a rotit, femeia a rămas conştientă. Potrivit medicilor, anomalia nu s-a produs în timpul accidentului, ci la aproximativ o oră după aceea. Se pare că aerul a ieşit sub presiune dintr-un plămân care s-a perforat la accident şi a determinat rotaţia inimii. Din fericire, inima femeii a fost readusă la poziţia normală de către medici.

5. Femeia care se simte rău când aude vocea lui Ne-Yo

Zoe Fennessy, în vârstă de 26 de ani, se simte rău de fiecare dată când aude o melodie cântată de Ne-Yo. De teamă să nu cumva să fie luată prin suprindere în locurile publice de vreo melodie a artistului, femeia poartă căşti atunci când iese din casă. Prima dată când Fennessy s-a simţit rău auzind o melodie a cântăreţului a fost în 2006. Era vorba de piesa „Give Me Everything", realizată în colaborare cu Pitbull. Totuşi, în ciuda problemelor pe care i le provoacă, Zoe spună că nu îi displace muzica lui ne-Yo şi nici artistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel