TOP alimente pe care trebuie să le consumi foarte rar
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp

Mâncărurile de tip „fast-food", deserturile sau  băuturile dulci sunt adevărate bombe pentru sănătate. E bine să  le evităm sau, cel puţin, încercăm.

Iată care sunt alimentele din  TOP pe care ar trebui să le consumăm doar ocazional.

Gogoşile

Aceste „delicatese"  sunt bogate în calorii, grăsimi şi carbohidraţi, iar faptul că „rezistă cu stoicism" chiar şi o săptămână fără să îşi piardă textura pufoasă şi aroma puternică este un semn mai mult decât evident al faptului că sunt pline de conservanţi. 

Covrigii

Sunt calzi, pufoşi, delicioşi şi au un indice glicemic ridicat care creşte nivelul de insulină şi provoacă inflamaţii în organism! Prin urmare, accelerează îmbătrânirea, agravează acneea şi poate provoca afecţiuni ale sistemului digestiv într-un timp foarte scurt. 

Citește și: CANCER. Semne ale maladiei care te trimit imediat la medic


Cerealele cu mult zahăr

Cantitatea imensă de zahăr şi gluten pe care o conţin diferitele tipuri de cereale este soluţia ideală! În afară de fulgii de cereale integrale simpli, majoritatea cerealelor pe care le găseşti pe rafturile magazinelor cresc riscul de inflamare a ţesuturilor din organism, de deteriorare a mucoasei stomacului.

Chipsuri, snacksuri

Cele mai multe chips-uri sunt prăjite în grăsimi trans, care pot creşte nivelul de colesterol şi riscul de boli coronariene. Grăsimile trans sunt create prin adăugarea de hidrogen uleiurilor vegetale, printr-un proces numit „hidrogenare", proces care împiedică uleiul să se strice. Utilizarea grăsimilor trans în fabricarea de produse alimentare face ca alimentele să rămână „proaspete" pentru mai mult timp şi să aibă un termen de valabilitate mai îndelungat. 

Cartofii prăjiţi

La fel ca şi în cazul chips-urilor, cartofii prăjiţi sunt de cele mai multe ori, dacă nu întotdeauna, gătiţi cu ajutorul uleiurilor şi grăsimilor trans. Cartofii au, prin definiţie, un indice glicemic ridicat, care duce la creşterea nivelului de insulină, fiind dăunători sănătăţii organismului. Cartofii prăjiţi, la fel ca şi chips-urile, conţin acrilamidă, un cunoscut cancerigen, care se formează atunci când produsele alimentare sunt coapte sau prăjite la temperaturi ridicate, una dintre cele mai cunoscute cauze ale cancerului.

Citește și: Vegetarienii – mai bolnavi decât consumatorii de carne


Hamburgerii

Conform estimărilor făcute de specialişti, carnea utilizată pentru a face burgeri este „reală" în medie de 2-14%, restul ingredientelor fiind apă, oase, cartilagii şi alte „umpluturi" pe care organismul nostru nu ar trebui să le primească vreodată. Burgerii comerciali sunt, de asemenea, extrem de bogaţi în grăsimi saturate, grăsimi trans şi conservanţi meniţi să provoace „dependenţă" şi cunoscuţi ca fiind cauza mai multor boli intestinale.

Popcornul la microunde

Floricelele gătite instant la cuptorul cu microunde conţin numeroase substanţe cancerigene şi radicali liberi. Pentru a fi mai rezistenţe la „gătit", boabele de porumb sunt procesate cu diferite substanţe nocive, care le transformă într-un aliment care poate să provoace cancer, boli tiroodiene şi ADHD, printre altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel