Data publicării:

TOP 7 invenții ale chinezilor care au schimbat istoria, pe care sigur nu le știai și fără de care omenirea ar fi arătat azi diferit

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Beijing Foto: Crișan Andreescu
Beijing Foto: Crișan Andreescu
Chinezii au făcut numeroase invenții și descoperiri de-a lungul istoriei lor îndelungate și bogate, cu mult timp înainte de perioada întunecată cândregimul comunist a preluat puterea. 

Iată câteva dintre cele mai importante invenții chinezești:

Hârtia: În secolul al II-lea î.Hr., chinezii au dezvoltat prima formă de hârtie, făcută inițial din fibre de mătase, iarbă și coji de orez.

Praful de pușcă: Chinezii au fost printre primii care au dezvoltat praful de pușcă, care a fost utilizat pentru explozibili și în fabricarea armelor. În secolul al IX-lea, chinezii au descoperit rețeta pentru praful de pușcă, care a fost folosit inițial în scopuri militare și de divertisment, precum artificiile.

Busola: China este locul de origine al primei busole cunoscute, folosite inițial pentru navigație și orientare în timpul dinastiei Han (secolul al II-lea î.Hr.).

Hârtia de imprimerie: Tehnica de imprimare cu caractere mobile a fost inventată în China de către Bi Sheng în secolul al XI-lea, cu mult înainte de Gutenberg.

Sticlă: Primele obiecte de sticlă au fost produse în China încă din timpul dinastiei Han (206 î.Hr. - 220 d.Hr.).

Porțelanul: China este faimoasă pentru producția de porțelan, care a început în timpul dinastiei Tang (618-907 d.Hr.).

Bumbacul: China este locul de origine al culturii bumbacului, iar prima mențiune documentată despre bumbacul cultivat și prelucrat provine din antichitatea chineză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel