Top 5 mituri despre oja semipermanentă
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Cu siguranță ai auzit o prietenă, vecină, sau rudă vorbind despre cum oja semipermanentă atacă unghia naturală, sau că te îmbolnăvești dacă apelezi la serviciile unei manichiuriste, etc.

Există foarte multe ”povești” care s-au răspândit în legătură cu lacurile de unghii sau unghiile artificiale.

Le-am ales pe cele mai des întalnite, despre care vom vorbi pe larg în rândurile următoare.

1. Lasă unghiile să ”respire” la un anumit interval de timp, mai ales daca folosești ojă semipermanentă! Ei bine, NU! Unghia este un țesut mort, ca de exemplu, părul. Fie că porți lac sau unghii artificiale, ajuți prin acest lucru, la protecția unghiei contra influențelor externe. În plus, pe unghie se ține mai bine stratul natural de grăsime care protejează unghia contra deshidratării.

2. Ți se îngălbenesc unghiile, dacă folosești mult timp la rând ojă semipermanentă! Este adevărat că, dacă îți lăcuiești unghiile des cu nuanțe de culoare închisă, încep să se coloreze. Însă, poți împiedica acest lucru - de exemplu, prin utilizarea lacului de bază de calitate înaltă.

3. Radiația din lămpile UV cauzează cancer. Te-ai gândit și tu la acest aspect? Ei bine, află că radiația la care te expuneți în lampa UV este identică cu radiația la care suntem expuși afară - este vorba de razele UVA. Însă lumina lămpii este foarte slabă și, radiația UVA în lampă ar trebui să fie de 7,5 ori mai puternică pentru apariția unor modificări. Însă dacă și acum te temi de influențe negative, atunci, 20 de minute înainte de utilizarea lămpii UV, aplică-ți pe mâini crema de bronzare. Utilizeaza oja semipermanenta fara griji, intrucat lampa UV nu iti va afecta sanatatea.

4. Taie-ți cuticula pentru o creștere sănătoasă a unghiei! Înainte de folosirea ojei semipermanente, este importantă îndepărtarea cuticulei tocmai pentru ca manichiura să te țină o perioada mai mare. De aceea, tratamentul corect al cuticulei este foarte important. Dacă nu apelezi la manichiuri profesionale, și ai unghii naturale, pur și simplu, nu te ocupa de cuticulă, nu ajuți și nici nu îi faci rău unghiei. Dacă te-ai gândit, totuși, să îndepărtezi cuticula fin și eficient, îți recomandăm să scufundați mâinile pentru 10 minute în apa caldă și apoi, cu bețișorul, să o îndepărtezi fin. Poți să urmărești un tutorial înainte de acest proces!

5. Manichiura cu gel distruge unghiile! Nimic nu poate distruge unghia, deoarece, așa cum am menționat mai sus, unghia este un țesut mort. Acest mit îl poți auzi, probabil cel mai des, de la persoanele care și le-au îndepărtat singure, acasă. O astfel de unghie, bineînțeles, va fi deteriorată mecanic, va fi ruptă și, prin aceasta, și slăbită. Dacă nu vrei să ai unghiile deteriorate, mergi la o manichiuristă sau învăță să faceți acest lucru corect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel