Top 5 cele mai inteligente specii de animale din lume
Noile cercetări scot în evidență inteligența animalelor și cât de multe nu știm despre acest lucru, informează Anumite specii de animale, precum delfinii, elefanții sau maimuțele, sunt considerate cele mai inteligente din lume. Aceasta datorită faptului că ele posedă creiere ce au caracteristici asemănătoarele celor umane, iar uneori chiar superioare omului.
5.Ciorile. Cei mai mulți oameni s-ar putea să nu știe, dar ciorile sunt legendare pentru inteligența lor. Un studiu din 2004, apărut în revista Science, a constatat că, la mărimea lor, ciorile posedă creiere neobișnuit de mari, care sunt proporționale cu creierele cimpanzeilor. Cu câtiva ani mai devreme, s-a descoperit că păsări precum ciorile din Noua Caledonie au același nivel ca primatele non-umane, când a fost vorba de capacitățile cognitive. Într-un caz celebru de acum câțiva ani, un israelian a fost ținta unei ciori în urma unui aparent atac de răzbunare. Puiul păsării căzuse din cuibul său și omul îl dăduse afară din curtea sa. Nu a trecut mult timp până când cioara l-a urmărit, forțându-l pe israelian să poarte o cască și o umbrelă de protecție. Acest tip de inteligență nu a fost o întamplare.
VEZI AICI un experiment științific făcut pe ciori!
4.Cimpanzeii. O știre din 2007 în New York Times povestește despre istoria cimpanzeilor, sintetizând: "Cimpanzeul este proape ca omul și uneori mai inteligent." Pentru a fi sigur, cunoasterea științifică a inteligenței cimpanzeului a avansat semnificativ în ultima jumătate de secol, datorită activității cercetătorilor, cum ar fi Jane Goodall. Ca și elefanții, cimpanzeii se recunosc și au fost observate, de asemenea, o serie de emoții asociate comportamentului uman, cum ar fi îngrijirea sau tristețea. S-a observat că își confecționează bețe pentru a prinde termite sau folosesc pietre pentru a sparge nuci. Mai mult decât atât, ei au găsit de cuviință să colaboreze unii cu alții, pentru a realiza strategii de vânătoare de a ucide prada.
3. Elefanții. Elefanții posedă creiere care sunt mai mari decât ale oricăror alte animale. Mai mult decât atât, cortexul creierului elefantului are mai mulți neuroni decât creierul uman. Ca și oamenii,mediul lor și capacitatea lor de a învăța este formidabilă. Cea mai recentă surpriză despre elefanți a venit în această săptămână, atunci când oamenii de știință au descoperit că elefanții au efectuat cu succes un experiment, utilizat în mod obișnuit la primate, pentru a testa înțelegerea lor de cooperare. În acest test special, elefanții au trebuit să-și coordoneze eforturile, astfel încât fiecare să primească câte o găleată cu porumb. Ei au trecut cu brio acest test. "În natură, elefanții sunt cunoscuți pentru modul lor remarcabil de ajutorare, intuiție și compasiune," spune Joshua Plotnik, psiholog la Universitatea Cambridge din Anglia.
VEZI AICI elefantul care pictează!
2.Gorila. Este cazul lui Koko, o gorilă care a învățat să folosească limbajul semnelor și care înțelege engleza vorbită. Maimuțele mari sunt printre cele mai inteligente specii de pe planetă și există nenumărate exemple, în care au învățat să comunice cu oamenii. Cercetătorii susțin că maimuțele mari posedă abilități cognitive, permițându-le sa aibă caracteristici asociate omului.
Ckilck AICI pentru a-l vedea pe Koko!
1.Delfinii. Ce a facut Koko pentru maimuțe, a reușit Flipper pentru delfini. Celebrul serial de televiziune din anii '60 a adus în casele a miliaone de oameni aventurile unui delfin, cu o inteligență ieșită din comun. Delfinii au creiere mai mari, în raport cu dimensiunea corpului lor, cu un neocortex care este mai complicat decât al omului. Experții spun că asta pune delfinii imediat după oameni, în ceea ce privește capacitatea cognitivă a creierului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News