Data publicării:
Top 10 plante cu efect antiinflamator
Există multe plante care pot cu adevărat ajuta la rezolvarea diverselor probleme: inflamație, infecție, coagularea sângelui și multe altele. Cu toate acestea, ele ca şi medicamentele farmaceutice au efecte potenţiale secundare, scrie greenhunter.ru.
Busuioc
Mulți medici recomandă persoanelor care suferă de artrită să adauge mai des în salate, busuioc proaspăt. Și acest lucru nu este numai util, ci de asemenea, foarte aromat! Dacă în prezent administraţi alte medicamente, trebuie să întrebaţi medicului dvs. dacă puteți lua în același timp medicamente naturale și sintetice.
Curcuma
Acest condiment este frecvent utilizat în bucătăria asiatică și mexicană. Experţii recomandă curcuma persoanelor cu artrită, tendinită și alte boli autoimune. Doza recomandată de extract de curcuma este de 400- 600 mg, care urmează să fie administrate de trei ori pe zi.
Ghimbir
În multe țări, în special în Asia, ghimbirul este folosit ca un medicament natural anti-inflamator. În 1992, un studiu efectuat la Universitatea din Odense din Danemarca, a constatat că simptomele inflamatorii sunt reduse atunci când se administrează ghimbirul. În acest studiu, 75% dintre participanţi care au luat adaosuri de ghimbir au raportat că au simţit o ușurare. Într-un alt studiu publicat în Journal of Medical Food, proprietăţile antiinflamatorii ale ghimbirului au fost discutate pe larg. Acesta poate fi ingerat perioral sau sub formă de ceai, sau adaosuri. Reacții alergice la ghimbir se pot manifesta ca dureri de cap, greață și diaree.
Rozmarin
Acest arbust veşnic verde este cultivat în multe părți ale lumii. În afară de proprietăți antiinflamatorii, rozmarinul este, de asemenea, cunoscut pentru efectul diaforetic şi tonic. Un studiu recent a constatat că rozmarinul are, de asemenea, un efect stimulent și analgezic.
Pătrunjel
Pătrunjelul este una din ierburile cu proprietăţi antiinflamatorii, bogate în vitamine și minerale. Acesta este pe deplin ambalat cu vitamine - A, B,, C, și K. În mod tradițional, pătrunjelul este utilizat pentru a trata boala de rinichi, tulburări menstruale dureroase, dispepsie, etc. Este cunoscut faptul că pătrunjelul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a preveni apariția artritei reumatoide și a unor forme de cancer. Această plantă este bună pentru întărirea sistemului imunitar. Studiile au arătat ca pătrunjelul combinat cu sparanghel poate fi un remediu puternic împotriva bolilor inflamatorii.
Usturoi
Este unul dintre cele mai populare remedii naturale antiinflamatorii. Usturoiul este, de asemenea, considerat un antibiotic natural și este utilizat pe o scară largă în multe țări pentru rezolvarea diverselor probleme legate de sănătate, inclusiv infecţia sinusurilor. Acesta este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat, răcelii.
Lemnul dulce sau răculeț
Pentru mulți dintre noi, acest nume este asociat mai degrabă cu bomboanele, decât cu una din ierburile antiinflamatorii. Iar, răculeţul este, de asemenea, utilizat ca un antidepresiv în tratamentul astmului bronșic, ulcerului, problemelor ficatului, infecțiilor fungice și virale, artrita, extinderea de prostată, inflamaţia gingiilor, probleme de dinţi şi multe alte boli. Această plantă conține un număr mare de flavonoide, ceea ce face din ea un medicament anti-inflamator perfect. Dar atenție: studiile arată că consumul excesiv al lemnului dulce poate provoca bătăi accelerate ale inimii, dificultăţi de respiraţie şi alte probleme cardiace.
Piper roșu
Este una dintre cele mai puternice plante cu conţinutul agenţilor anti-inflamatori, a cărei consum duce la normalizarea circulaţiei sângelui. Pudra de piper este bogată în vitamine din complexul B şi vitamina C, calciu şi potasiu, care sunt substanţe nutritive esenţiale pentru inimă. Ardeiul iute poate ajuta la tratarea artritei, neuropatiei post-herpetice, psoriazisului şi cancerului.
Boswellia
Planta cu acţiune antiinflamatoare, care este utilizată pentru a reduce durerile articulare şi artrita reumatoidă. În 2005 studiul ştiinţific a constatat că Boswellia tratează inflamații, distrugând citokine, care sunt implicate în dezvoltarea inflamaţiei cronice.
Scorțișoară
Ne place să adăugăm scorţişoara la cafea, prăjituri, brioșe și alte bunuri coapte. Dar, în afară de beneficiile sale culinare, scorţişoara vă poate ajuta, de asemenea, la obținerea unui organism sănătos. Noi cercetări arată că scorţişoara reduce riscul de inflamare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News