Data publicării:

Top 10 cele mai vândute mașini din România

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Top 10 cele mai vândute mașini din România / Foto: Pixabay, de GoranH
Top 10 cele mai vândute mașini din România / Foto: Pixabay, de GoranH

Vezi în articol topul celor 10 mai vândute mașini din România.

În primele 7 luni ale anului 2022 vedeta este mașina electrică, a cărei cotă de piață s-a apropiat de 8%. În piaţa naţională, Top 10 mărci autoturisme, plus autovehicule comerciale, după şapte luni din 2022, este condus de Dacia (20.124 unităţi), urmată de Ford (7.070 unităţi), Toyota (6.112 unităţi), Renault (5.744 unităţi), Hyundai (5.612 unităţi), Volkswagen (5.036 unităţi), Skoda (4.839 unităţi), Mercedes Benz (4.168 unităţi), Peugeot (2.477 unităţi) şi BMW (1.696 unităţi), scrie Realitatea.net.

Dacă vorbim despre tipul de combustibil al autoturismelor înmatriculate, în primele şapte luni din acest an, autoturismele pe benzină înregistrează o creştere de 10,1% faţă de perioada similară din 2021, ajungând, astfel, la o pondere de 65,3%. În ceea ce priveşte mașinile echipate cu motoare diesel, acestea înregistrează o scădere de 29,3% faţă de primele şapte luni din 2021 şi deţin o cotă de 14,1% din total, conform datelor de la Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Autoturismele „electrificate”, respectiv cele electrice, precum şi cele full hybrid, ajung să deţină, după şapte luni din 2022, o cotă de piaţă de 20,7%, care depăşeşte cu 6,6% şi 4.636 unităţi cota deţinută de motoarele diesel.

Atenţie, şoferi. Intră în vigoare noul regulament de parcare în Bucureşti. Cine nu plăteşte, riscă amenzi

Parcările gestionate de primăria Capitalei devin parcări cu plată de luni, 15 august, astfel că şoferii care nu achită tarifele aferente riscă amenzi, dar şi blocarea autovehiculelor. Conducătorii auto riscă sancţiuni de 200 lei pe zi şi blocarea autovehiculelor, începând de luni, dacă folosesc parcările gestionate de Primăria Capitalei şi nu achită tarifele aferente.

Mai exact, este vorba despre un regulament aprobat de Consiliul General al Capitalei în anul 2019 şi care vizează locurile de parcare trasate cu albastru pe domeniul public. Tariful se achită doar pe durata zilei.

"Un comportament civilizat în parcările municipale vă fereşte de sancţiuni. Va rugăm să parcaţi regulamentar şi să achitaţi anticipat serviciul public de parcare. Din 15 august nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicării unei sancţiuni de 200 lei/zi şi imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligaţiei de plată. Fiţi responsabili! Parcaţi legal şi evitaţi sancţionarea", transmite Compania Municipală Parking Bucureşti, pe pagina sa de internet. Potrivit aceleiaşi surse, contravaloarea locului parcat poate fi achitată şi prin aplicaţia "Parking Bucureşti". Aceasta poate fi descărcată gratuit din AppStore sau din Google Play.

"Prin Parking Bucuresti App puteţi achita anticipat, online, tariful de parcare folosindu-vă cardul bancar sau prin SMS la numărul 7458. Rămâne, însă, valabilă şi alternativa de plată cu cash în toate parcajele gestionate de Compania Municipală Parking Bucureşti S.A.", informează compania.

Aplicaţia este utilă şi in găsirea în cel mai scurt timp a parcajelor din apropierea destinaţiei alese şi a locurilor libere. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel