Top 10 cele mai bune filme neterminate
Data publicării:
Autor: Gavrila Alexandra
WhatsApp

V-ați întrebat vreodată câte filme începute n-au ajuns să vadă niciodată lumina marilor ecrane?  Din cauza unor probleme de buget, sau de finanțare, a ranchiunii sau a unor orgolii foarte mari, au existat piedici ce au întrerupt producțiile cinematografice la jumătatea drumului lor.

                                         secvență din filmul Psycho, în regia lui Francis Ford Coppola

Conform unui top recent lansat, câțiva regizori legendari au fost nevoiți să se odihnească înainte de vreme, împreună cu ale lor producții cinematografice.

Printre numele mari ale Hollywood-ului se numără și Alfred Hitchcock, cu un film neterminat: Kaleidoscope sau Francis Ford Coppola, cu Megalopolis.

Povestea filmului Megalopolis se baza pe firul narativ al reconstrucției New York-ului, după un dezastru iminent ce dărâmase orașul american. Deși avea finanțe suficiente, producția nu a mai putut fi dusă la capăt din cauza unui eveniment imprevizibil : 11 septembrie.

" A fost destul de greu... Să produc un film în care personajul central e chiar New York-ul, cu aspirația sa spre utopie și dintr-o dată să se întâmple asta... Ai de-a face cu o tragedie și cu toate implicațiile ei. Măcar am încercat. " a declarat regizorul Coppola.

Cărțile scrise de Frank Herbert din legendara serie "Dune" sunt una dintre capodoperele literaturii SF. Binecunoscute pentru întinderea lor, acestea nu ar fi fost deloc ușor de adaptat într-un scenariu de film. Dar asta nu l-a oprit pe regizorul Alejandro Jodorwsky să își încerce norocul. Și-i dorea pe faimoșii Orson Welles și Salvador Dali în rolurile Baronului Vladimir Harkonnen și  Împăratului Saddam Corrino IV. Ba mai mult, regizorul îi credea potriviți pe cei de la Pink Floyd pe coloana sonoră a filmului. Cu toate acestea însă, a existat un impediment : scenariul scris pentru 14 ore ! Cum nu a putut comprima acțiunea în două ore de peliculă, drepturile pentru filmare au fost vândute lui David Lynch, în favoarea unei adaptări mediocre.

Nici filmul Kaleidoscope, în regia lui Alfred Hitchcock, considerat unul dintre cei mai buni regizori din lume, n-a avut șansa să ruleze pe marile ecrane. Motivul a fost că e un film mult prea dur, ce-ar fi depășit și limita admisă în Psycho, o altă producție asemănătoare, tot în regia lui Hitchcock. Scenele șocante  în care personajul principal , un necrofil - criminal în serie din New York ar fi jucat și conținutul explicit au făcut ca filmul să fie refuzat de toate studiourile.

Lista celor mai bune zece filme neterminate :

1. Heart of Darkness

- Orson Welles

2. Dark Blood

- George Sluizer

3. Who Killed Bambi?

- Russ Meyer

4. The Game of Death

- Bruce Lee

5. Napoleon

- Stanley Kubrick

6. Dune

- Alejandro Jodorowsky

7. Kaleidoscope

- Alfred Hitchcock

8. Rendezvous with Rama

- David Fincher

9. Megalopolis

- Francis Ford Coppola

10. A Princess of Mars

- Bob Clampett

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel