Tony Blair, consultant al guvernul Albaniei pentru integrarea în UE
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
blair
blair

Fostul premier britanic Tony Blair, primit  de premierul Victor Ponta, joi la Palatul Victoria,   va acorda consultanță guvernului albanez în eforturile acestuia de integrare în Uniunea Europeană, a anunțat șeful executivului de la Tirana, Edi Rama. 

 Blair va consilia "personal și în mod voluntar" și va ajuta guvernul, a afirmat Rama într-o conferință de presă comună cu fostul șef al guvernului britanic. 'Sunt convins că datorită experienței sale extraordinare și a geniului său politic vom fi capabili să depășim toate problemele', a adăugat Edi Rama, al cărui guvern de coaliție de stânga a fost învestit la jumătatea lunii septembrie pentru un mandat de patru ani.

Albania, căreia Bruxelles-ul i-a refuzat deja în două rânduri statutul de candidat la aderare, speră să-l obțină la sfârșitul acestui an. Pentru acesta, noul guvern, care revine la putere după opt ani petrecuți în opoziție, va trebui să întărească statul de drept și să prezinte rezultate 'concrete' în lupta împotriva corupției și a crimei organizate.

"Marea provocare a guvernului astăzi (...) este să-și realizeze obiectivele (...) să-și concretizeze proiectele", a spus Blair, care nu va fi remunerat pentru munca sa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel