Tony Bennett își continuase cariera muzicală și după ce a fost diagnosticat cu Alzheimer - nu își uita cântecele, deși nu realiza mereu cu cine se află pe scenă /video
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Tony Bennett, maestrul vocalist pop care a avut o carieră profesională vreme de opt decenii, a murit vineri dimineață în New York City. Avea 96 de ani.  

Bennett a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în 2016, dar a continuat să performeze și să înregistreze până în 2021.

Colegul său Frank Sinatra l-a numit cel mai mare cântăreț pop din lume. Înregistrările sale – cele mai multe dintre ele făcute pentru Columbia Records, care l-a semnat în 1950 – s-au caracterizat prin strălucire, căldură imensă, claritate vocală și deschidere emoțională. Un interpret talentat și desăvârșit din punct de vedere tehnic al Great American Songbook, el poate fi cel mai bine cunoscut pentru hitul său din 1962 - „I Left My Heart in San Francisco”.

Începându-și cariera încă din 1949 și devenind unul dintre cei mai buni interpreți pop în anii ’50 și începutul anilor ’60, Bennett și-a văzut cariera explodând din nou în anii ’90 și, din nou, în noul mileniu, sub conducerea managerială a fiului său, Danny.

În anii următori, a făcut un duet memorabil al melodiei „Body and Soul”, cu Amy Winehouse, și a lansat un album în duet cu Diana Krall și o pereche de albume cu Lady Gaga.

Ultima sa apariție publică a avut loc cu Gaga, la Radio City Music Hall, în august 2021, cu două luni înainte de ultima sa lansare - „Love for Sale” - continuarea colaborării lor de top din 2014, cu „Cheek to Cheek”.

Din cauza bolii, o singură dată a putut să își amintească numele artistei, moment imortalizat pe scenă. Cu toate că nu realiza alături de cine cântă, Tony Bennet își amintea toate versurile melodiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel