Pietonii, care traversează neregulamentar, vinovați de accidentele grave de circulație. Toni Greblă: Aceste cifre sunt enorme
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pietonii, care traversează neregulamentar, vinovați de accidentele grave de circulație. Toni Greblă - Aceste cifre sunt enorme
Pietonii, care traversează neregulamentar, vinovați de accidentele grave de circulație. Toni Greblă - Aceste cifre sunt enorme
O cincime (20%) dintre accidentele grave de circulaţie se produc ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni, a atras atenţia, joi, prefectul Capitalei, Toni Greblă, la şedinţa de bilanţ a activităţii pe anul trecut a Brigăzii Rutiere Bucureşti.

El a mai semnalat că 19% dintre accidentele rutiere grave sunt cauzate de neacordări de prioritate la trecerile de pietoni, potrivit unei postări pe Facebook a Prefecturii Capitalei.

"Aceste cifre sunt enorme. Trebuie să facem în aşa fel încât să sporim informarea participanţilor la trafic, inclusiv a pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun. Vă încurajez să intensificaţi şi activităţile de informare în şcoli", le-a transmis prefectul poliţiştilor.

Toni Greblă i-a încurajat pe angajaţii acestei structuri ca, prin comportament, atitudine şi profesionalism, să contribuie la "întărirea prestigiului Poliţiei Române şi la îmbunătăţirea imaginii poliţiştilor".

Prefectul Capitalei şi-a arătat deschiderea pentru a contribui, în limita atribuţiilor sale instituţionale, la îmbunătăţirea activităţii Brigăzii Rutiere Bucureşti. Potrivit acestuia, trebuie luate toate măsurile necesare pentru a atrage la nivelul Poliţiei oameni foarte bine pregătiţi, care "să facă faţă unor sarcini complexe".

De asemenea, Toni Greblă a menţionat necesitatea unei colaborări mai bune a poliţiştilor cu autorităţile locale, cu municipalitatea, cu primăriile de sector şi cu Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru a fi identificate cele mai bune modalităţi de protejare a populaţiei care circulă pe lângă numeroasele şantiere deschise pe termen lung. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel