Toni Greblă, prefectul Capitalei, îl dă în judecată pe Nicușor Dan
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 10 iun 2022, 09:56
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Toni Greblă, prefectul Capitalei, a anunțat că a fost sesizată instanța de judecată.

"Urmare exercitării controlului de legalitate, Prefectul Municipiului București a sesizat Tribunalul București, solicitând anularea a două dispoziții prin care Primarul General al Capitalei a reconstituit dreptul de proprietate unor persoane pe terenul din Parcul Bordei.

Motivul principal pentru care a solicitat anularea dispozițiilor este acela că terenul restituit a fost expropriat prin Decret Regal, încă din 1935, în favoarea Municipiului București, în scop de utilitate publică, pentru amenajarea râului Colentina și construirea salbei de lacuri pe acest curs de apă.

Celelalte motive de nelegalitate ale celor două dispoziții ale Primarului General al Capitalei au fost dezvoltate în cuprinsul celor două acțiuni, care astăzi, 10.06.2022, au fost înregistrate la Tribunalul București, spre competentă soluționare", se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

"Am semnat un acord cu familia Constanda"

La începutul lunii, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța că a semnat un acord cu familia Constanda pentru a plăti eșalonat, în următoarele 50 de luni, datoria de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are.

G Ad:

"În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătorești definitive din anii trecuți. Acordul prevede eșalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăți lunare până la stingerea întregii datorii”, anunță Nicușor Dan.

El preciza că este foarte importantă prevederea conform căreia conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate sub nicio formă pe perioada derulării acordului.

"Acesta este punctul final al negocierilor purtate de mai bine de un an de zile, în care un rol important l-a avut și Comisia Constanda din primărie, cea care a avut mai multe întâlniri dedicate găsirii de soluții la această problemă (atât întâlniri interne, cât și cu familia ori avocații familiei Constanda). Subliniez, de asemenea, că aceasta este ultima eșalonare de datorii dintr-un șir de eșalonări pe care am fost obligat să le fac de la preluarea mandatului, pentru a repune pe picioare PMB din punct de vedere financiar și pentru a-i reface credibilitatea pe piața financiar-bancară.”

Primăria General a Capitalei a avut, la începutul lunii trecute, conturile blocate, urmare a unei sentințe într-un dosar cu omul de afaceri Costică Constanda.

Amintim faptul că Nicuşor Dan propunea darea în plată a unor terenuri ale municipalităţii pentru a fi stinsă datoria faţă de familia Constanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro