TONI GREBLĂ, amenințare director C.E. Oltenia. Reacția judecătorului CCR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Toni Greblă l-ar fi ameninţat pe directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, spunându-i că o să aibă grijă să fie terminat. Acest lucru reiese din referatul procurorilor în care cer aviz pentru arestarea lui Greblă, în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

VEZI ȘI: Sorina Matei, reacție VEHEMENTĂ după ce Sârbu a fost reținut

Judecătorul CCR, într-o intervenție telefonică la România TV, a explicat exact cum au stat lucrurile.

"Nu aș putea să spun foarte multe lucruri. Astăzi directorul Complexului Energetic Oltenia a dat o declarație la ora 11.00 la Parchet. El a povestit că înainte de a fi el director, exista un contract economic între o firmă de-a lui Dan Bîrcină și Complexul Energetic. După ce a venit el, mi-am dat seama că sunt restanțe la plată, motiv pentru care s-a înțeles cu Dan Bîrcină să facă o compensare prin niște bunuri care urmau să fie vândute la licitație. Nu știu despre ce este vorba.

După un an, se zice că m-aș fi întâlnit eu cu el și i-aș fi reproșat că nu a acceptat acea compensare pentru a stinge creanța. Discuția între mine și domnul Laurențiu Ciurel nu a avut loc. În 2013, Prefectura județului Gorj a convocat o întâlnire între parlamentarii de Gorj și compania energetică pentru a discuta probleme legate de situația în care se găseau mineritul și energia din Gorj. Cu această ocazie, eu am atras atenția că încă nu s-a terminat criza economică și că, în viitorul apropiat, consumul de energie electrică va fi mai mic și că această compania ar putea intra în dificultate. Atunci, domnul Laurențiu Ciurel a crezut că eu fac un atac la managementul dumnealui. S-a supărat și m-a amenințat că pentru declarațiile mele, mă va acționa în judecată. Domnul Ciurel mi-a zis că afectez imaginea companiei, compania care se dorea a fi privatizată, lucru cu care eu nu am fost de acord", a spus Toni Greblă.

Amintim că în referatul trimis de DNA Parlamentului se arată că Toni Greblă l-ar fi ameninţat pe directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

Ciurel spune, potrivit documentului DNA, că Toni Greblă făcea presiuni în folosul companiei lui Ion Bîrcină, finul său. Directorul C.E. Oltenia susţine că Toni Greblă l-ar fi ameninţat pentru că nu era de acord cu o compaensare de 10 milioane de lei cerută de firma lui Bîrcină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel