Tomac, supărat pe Iohannis: Vom vedea dacă votăm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Eugen Tomac, președintele PMP, este mâhnit că președintele nu l-a desemnat premier pe Cristian Diaconescu, iar votul privind Guvernul Florin Cîțu va fi stabilit după discuții în partid.

Invitat la Realitatea Plus, Eugen Tomac a anunțat că votul pentru o eventuală susținere a guvernului premierului desemnat Florin Cîțu va fi decis în urma unor discuții în PMP:

”Mi-aş dori să aibă capacitatea de a întruni o majoritate pentru a primi un vot de învestire. Vor exista discuţii. Vom vedea dacă votăm", a spus Eugen Tomac, în emisiunea ”Legile Puterii”, de miercuri seara. El a mai precizat că propunerea partidului său la funcția de premier, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, este una extraordinară și putea întruni o majoritate parlamentară.

Riscul adâncirii crizei

”Cred că propunerea pe care am făcut-o noi întrunea toate datele pentru a crea o majoritate care să voteze un guvern. Domnul ministru Diaconescu cred că era o soluţie care întrunea toate datele. Cred că în momentul de faţă, adâncirea crizei poate reprezenta un risc foarte mare pentru ţară. Regretăm că preşedintele nu l-a desemnat pe Cristian Diaconescu", a mai spus Tomac.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîţu premier. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care Iohannis le-a avut cu liderii partidelor parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel