Data publicării:

Tomac, în Ucraina pentru a ajuta oamenii afectați de război: Ne-am asumat. Sper să reușim / foto

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Eugen Tomac
Sursă foto: Facebook Eugen Tomac
Eugen Tomac, președintele PMP, merge în Ucraina pentru a ajuta oamenii afectați de război. 

„Din nou pe frontul din est In condiții cu totul și cu totul excepționale, ne-am încumetat să mergem cu un convoi umanitar, de aceasta dată, în sud, la Ismail. Toată regiunea de peste Dunăre este în stare de urgență și în continuă amenințare a Federației Ruse. Ne-am asumat, impreună cu colegii mei din PMP, sa trecem, totuși, frontiera și să mergem până la destinație. Sperăm să reușim!

Vă mulțumim tuturor colegilor pentru implicare și susținerea celor afectați de război. În aceste zile ale postului Paștelui, este bine să ne gandim la oamenii aflați in suferința și să fim alturi de ei”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

VEZI ȘI: Papa Francisc a denunţat duminică nebunia războiului într-o lume violentă şi rănită

Papa Francisc a denunţat duminică nebunia războiului într-o lume violentă şi rănită în timpul omiliei sale în Duminica Floriilor în care mii de credincioşi romano-catolici au revenit în Piaţa Sfântul Petru după pandemie, relatează EFE.

Papa nu nu a făcut o aluzie explicită la Ucraina în omilia sa, dar la finalul slujbei a făcut apel la un armistiţiu de Paşte, pentru pace în Ucraina. Nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu, nici măcar să oprească un război al cărui sfârşit nu se întrevede.

Prelatul a făcut apel la depunerea armelor şi la "un armistiţiu pascal", dar nu pentru a se reînarma, ci pentru "a obţine pacea prin negocieri adevărate, gata să facă şi unele sacrificii pentru binele poporului".

Ce victorie ar fi să plantezi un steag pe o grămadă de ruine?, a întrebat el.

În omilia din timpul slujbei, suveranul pontif argentinian a deplâns folosirea violenţei, amintind de martiriul lui Iisus din Nazaret: "Când se recurge la violenţă, nu mai ştim nimic despre Dumnezeu, care este Tatăl, şi nici despre ceilalţi, care sunt fraţi", a avertizat el.

Uităm de ce ne aflăm pe lume şi comitem cruzimi absurde. O vedem în nebunia războiului, unde Hristos este din nou răstignit", a denunţat liderul catolic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel