Tomac: Austria încalcă legislația Schengen în domeniul politicii vizelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Eugen Tomac
Eugen Tomac
Eugen Tomac, europarlamentar şi preşedinte PMP, subliniază un aspect constatat de Consiliul UE și anume faptul că Austria încalcă legislația Schengen privind vizele.

“Consiliul UE: Austria încalcă legislația Schengen în domeniul politicii vizelor.

După ce în luna decembrie, Austria a primit o recomandare din partea Consiliului UE prin care a fost atenționată că încalcă legislația Schengen privind returnarea, o lună mai târziu, la 30 ianuarie, guvernul Nehammer este din nou propus pentru a fi sancționat de Consiliul Uniunii Europene.

Deși documentul este secretizat, aflăm, totuși, că Austria a primit din nou o recomandare prin care i se solicită să modifice legislația, având în vedere că au fost identificate o serie de deficiențe în cursul evaluării Schengen din 2022 privind politica comună a vizelor. Austria nu face lucruri elementare legate de legislația Schengen, dar își permite să dea lecții.

Prin urmare, sunt tot mai încrezător în șansa de reușită a procesului pe care l-am demarat la CJUE. România va intra în Schengen, dar trebuie să acționăm inteligent și cu mult curaj!“, a transmis europarlamentarul Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Foto

VEZI ȘI - EXCLUSIV DC NEWS:   CJUE, sesizată cu privire la votul Austriei din JAI. Eugen Tomac, PMP: Dacă decizia JAI va fi anulată de Curte, un nou vot va fi tehnic, bazat pe evaluare

Eugen Tomac, europarlamentar şi preşedinte PMP, a anunţat că a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la veto-ul exprimat de Austria în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din decembrie 2022, prin care a refuzat intrarea României în spaţiul Schengen. Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel