TOMA COCONEA, PE LOCUL SECUND DUPA PRIMELE DOUA ZILE DE CONCURS
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Duminica, Toma Coconea, a luat startul in cea mai grea competitie de aventura din lume, Red Bull X-Alps. Alaturi de alti 30 de sportivi din 20 de tari, romanul va parcurge distanta de 1,031 kilometri aerieni doar cu ajutorul parapantei sau pe jos.

Dupa primele doua zile de concurs, Toma Coconea se afla pe locul doi, dupa castigatorul ultimelor doua editii, elvetianul Christian Maurer.

Pana acum, Toma a reusit sa depaseasca 3 dintre cele 10 puncte obligatorii – Gaisberg (1,288 m), Dachstein (2,995 m) si Wildkogel (2,224 m). Astazi romanul va atinge sic el de-al 4-lea punct, Zugspitze (2,962 m).

In cele doua zile competitionale, Toma a zburat 10 ore, timp in care a parcurs 295 km, cu o viteza medie de 31 km/h. De asemenea, romanul a mai alergat 18 ore, timp in care a parcurs 146 km, cu o viteza medie de 8 km/h.

Christian Maurer, cel care conduce plutonul, a reusit sa zboare 1213 km in 11 ore cu o viteza medie de 110 km/h si a alergat 70 km in 13 ore cu o viteza medie de 6 km/h. Elvetianul si-a folosit deja “night pass-ul”, care ii permitea, ca intr-o singura noapte sa poata continua concursul pe jos. Fiecare atlet are acest “night pass”, fiecare urmand sa-l foloseasca conform strategiei.

Astazi, prognoza meteo arata ca pe Zugspitze vantul va bate cu 9 km/h, ceea ce inseamna ca sunt conditii numai bune de zbor.

“Sper sa reusesc sa zbor dupa ce ajung in cel de-al patrulea punct, mai ales ca altitudinea imi va permite acest lucru. Aceasta este si strategia mea pentru editia de anul acesta, insa din pacate nu intotdeauna putem pune in aplicare strategia si suntem nevoiti sa apelam la planul B sau C. Am trei puncte unde mi-am propus sa folosesc “night pass-ul”, insa decizia o voi lua in functie de vreme”, a spus Toma Coconea in aceasta dimineata.

DESPRE RED BULL X-ALPS

Red Bull X-Alps 2013 este la cea de a sasea editie a celei mai grele competitii de adventure din lume. Incepe pe 7 Iulie si vor lua startul 31 de atleti din 21 de tari care vor parcurge peste 1000 km aerieni peste Alpi, de la Salzburg la Monaco, atingand 10 puncte obligatorii, cat se poate de repede. Fiecare kilometru trebuie parcurs fie pe jos, fie cu parapanta, niciun mijloc motorizat nefiind acceptat in aceasta competitie.

Fiecare echipa este formata dintr-un atlet si doi suporteri. Echipa Romaniei este formata din Toma Coconea (atletul), Daniel Pisica (suporterul principal) si Adrian Miclea (suporterul secundar). Nu este permisa niciun fel de asistenta tehnica din afara echipei. Atletii concureaza zilnic intre 05:00 si 22:30. Conform ultimelor reguli, sportivilor le este permis sa foloseasca un ”Night Pass”, care le va permite sa mearga pe jos si in perioada de odihna, intr-o singura noapte pe intreaga durata a concursului.

Competitia necesita o experienta vasta in parapantism si anduranta – nu este ceva neobisnuit ca atletii sa parcurga pe jos 100 km/zi. La editia precedenta, doar 2 atleti au reusit sa termine cursa (Christian Maurer, castigatorul) si Toma Coconea, care s-a clasat pe pozitia a doua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel