Tom Jones şi Mariah Carey, printre vedetele care au participat la gala amfAR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Numeroase vedete din universul filmului, muzicii şi al modei s-au reunit joi seară pe Riviera Franceză, la Cap d'Antibes, pentru a participa la gala amfAR, un eveniment de caritate care sprijină lupta anti-SIDA, organizat în fiecare an în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, informează AFP şi Reuters.

Tom Jones, Mariah Carey, Antonio Banderas, Eva Longoria, Adrien Brody, Andie MacDowell, Orlando Bloom, Pamela Anderson, Dua Lipa, Tommy Hilfinger şi Milla Jovovich, s-au reunit joi seară pe Riviera Franceză, la Cap d'Antibes, pentru a participa la gala amfAR, un eveniment de caritate care sprijină lupta anti-SIDA, organizat în fiecare an în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, informează AFP şi Reuters.

Această gală de binefacere, care reprezintă cel mai important eveniment monden organizat în cadrul festivalului, reuneşte în fiecare an aproximativ 1.000 de invitaţi de marcă la Eden Roc, celebrul hotel de lux din Cap d'Antibes. Galele amfAR au reuşit să strângă peste 220 de milioane de dolari după înfiinţarea acestui eveniment în 1993, creat în beneficiul cercetărilor în domeniul SIDA şi pentru ajutorarea bolnavilor de HIV şi SIDA din lumea întreagă. Dineul oficial durează trei ore şi este însoţit de o licitaţie caritabilă şi o prezentare de modă la care participă modele din lumea întreagă.

Începută la ora locală 21:00 cu o arie de operă ce a fost urmată de o scurtă reprezentaţie a grupului The Struts, gala din acest an a fost prezentată de actorul american de comedie Chris Tucker. La puţin timp după debutul evenimentului, starului american i s-a alăturat pe scenă actriţa Milla Jovovich, alături de care a jucat în filmul 'Al cincilea element', regizat de Luc Besson. 'amfAR este o cauză dragă inimii mele. Am prieteni care au contractat SIDA', a declarat celebra actriţă şi fost manechin. Invitaţii, printre care s-au aflat Tom Jones - care a interpretat piesa 'Sex Bomb' -, Christoph Waltz, Pamela Anderson, Patricia Arquette, Nadine Labaki, Kris şi Kendall Jenner, Tommy Hilfinger, Chiara Ferragani, Adriana Lima, Julian Lennon şi Cathy Guetta, au putut să deguste 'anghinare Calico, bezele crocante din spumă de lapte de capră', servite ca antreuri în veselă roşie.

Mesele de 12 persoane au fost facturate cu preţuri cuprinse între 125.000 şi 325.000 de dolari, în funcţie de statutul ales de fiecare grup de invitaţi - binefăcător sau mare filantrop. Biletul individual a fost fixat la 13.000 de dolari. Potrivit Reuters, organizatorii galei amfAR au spus că evenimentul din acest an este unul deosebit de important, deoarece a avut loc după un progres medical remarcabil obţinut în cadrul programelor ce încearcă să găsească un leac pentru SIDA.

Un bărbat seropozitiv din Marea Britanie a devenit al doilea adult cunoscut din lume care a fost declarat vindecat de HIV, virusul ce provoacă SIDA, după ce a beneficiat de un transplant de măduvă osoasă de la un donator care este rezistent la HIV, au anunţat medicii lui în martie. În cadrul licitaţiei de caritate de joi seară, actriţa Rebel Wilson a prezentat unul dintre obiectele puse în vânzare, o statuie din marmură a lui Mickey Mouse, care s-a vândut cu 450.000 de euro, deşi avea un preţ de pornire de 50.000 de euro.

O vacanţă pe o insulă privată din largul coastelor Tanzaniei a fost cumpărată cu 100.000 de euro, iar o pictură a rockerului Mick Jagger, realizată de Andy Warhol în 1975, semnată de ambii artişti, a fost achiziţionată cu suma de 325.000 de euro. O motocicletă al cărei design a fost conceput de pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton şi o colecţie de rochii create de mari case de modă ale lumii precum Chanel şi Prada au fost puse de asemenea în vânzare, dar şi o vacanţă la Londra ce include şansa unei întâlniri cu prinţul Charles şi de a participa la evenimente organizate de fundaţia de caritate a acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel